Певицата се извини за скандалната фотосесия чрез публикация във Фейсбук“

...
Певицата се извини за скандалната фотосесия чрез публикация във Фейсбук“
Коментари Харесай

Перущица дава на прокуратурата Рут Колева заради снимките ѝ на Паметника на трите поколения

Певицата се извини за скандалната фотосесия посредством обява във „ Facebook “
Фотосесия с певицата Рут Колева на Паметника на трите генерации в Перущица, издигнат в чест на починалите в Априлското въстание, Деветосептемврийския прелом и антифашистката битка, провокира недоволството на локалните поданици. Случаят стигна до прокуратурата.

На фотосите, които бяха публикувани и в обществените мрежи, певицата театралничи предизвикателно върху символичната костница на героите.

Паметникът на трите генерации е открит по случай 100-годишнината от присъединяване на Перущица в Априлското въстание. Той се издига на историческия рид „ Маньово бърдо “ и е със свободен достъп. Затова за фотосесията не е било належащо позволение от общината.

Жители на града са възмутени от фотосите и съгласно тях певицата е протегнала ръка на паметта на хилядите перущенци, починали за свободата на България.

След като фотосесията провокира вълна от отрицателни мнения, Рут Колева изтри фотосите от профилите си. Въпреки това Община Перущица алармира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова съобщи, че това държание е обидно за потомците на починалите.

„ Смятам, че това е най-нормалната реакция, въпреки всичко това е засегнатост към всички жители на Перущица и към нацията ни. Тук има и нарушение на публичния ред. Достъпът е свободен до саркофага, всеки може да се снима, само че не по този противен метод “, съобщи тя пред bTV.

Вълканова акцентира, че певицата не е желала позволение да направи фотосесията си на паметника.

„ Може би нямаше да срещне такова отрицание, както и от нас, несъмнено, в случай че стойката ѝ беше по-така прилична “, сподели пред Българска национална телевизия Павлина Исова – фондохранител към Исторически музей – Перущица.

Хората в града чакат опрощение, само че се надяват и на държавна поддръжка за облагородяване на мястото, за което има подготвен план. Министерството на културата също е изискало информация за положението на комплекса след случая.

„ Голяма съсипия имаше на този монумент и мисля, че може би Рут Колева добре направи, с цел да се замислим и да си спомним какво е имало през годините и какво сме създали ние, с цел да го запазим и да се възмущаваме, когато е трябвало “, сподели Рангел Мрянов.

„ По мотив фотосите от фотосесията на списание ELLE България, снимана на Паметника на трите генерации край гр. Перущица, бих желала да дам следния персонален коментар. Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет “, написа певицата във „ Facebook “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР