Певицата Петя Буюклиева е номинирана за званието Почетен гражданин на

...
Певицата Петя Буюклиева е номинирана за званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Петя Буюклиева става почетен гражданин на Асеновград

Певицата Петя Буюклиева е номинирана за званието " Почетен жител на Асеновград ". Предложението е от предприемчив комитет за приноса и заслугите на известната поп изпълнителка в културната история на града. До момента кандидатурите на още трима изявени в разнообразни области асеновградчани са препоръчани за почитане с влиятелното отличие, оповестиха от Общинския съвет. 

Сред кандидатите са самобитната актриса и дългогодишна рецитаторка Виктория Стефанова, общественичката Николина Йочева, която е ръководител на най-големия пенсионерски клуб в града, а група асеновградчани оферират с високото звание да бъде почетен посмъртно и известния оперен артист Дамян Велчев.

Всички кандидатури ще бъдат гласувани посредством скришен избор на идната сесия на Общинския съвет на 24 април, до тогава в локалния парламент могат да бъдат подадени и нови оферти. 

Званието " Почетен жител " се връчва по традиция на тържествена гала в Деня на Асеновград. Тази година поради европейските избори празникът ще бъде на 12 май, заяви " Радио Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР