Певицата Ники Минаж в крайна сметка няма да изнесе концерт

...
Певицата Ники Минаж в крайна сметка няма да изнесе концерт
Коментари Харесай

Ники Минаж отмени концерт в Саудитска Арабия

Певицата Ники Минаж в последна сметка няма да изнесе концерт в Саудитска Арабия, написа BBC, съобщи БГНЕС.
Американката беше мощно подложена на критика от деятели за отбрана на човешките права, откакто разгласи, че ще пее в град Джеда. Критики имаше и от Саудитска Арабия, където някои се възпротивиха на разголените тоалети и провокативни текстове на песни, с които е известна Ники Минаж.
Въпреки вътрешното неодобрение от някои кръгове, Саудитска Арабия искаше концерта да се организира, тъй като в последно време се пробва да облекчи рестриктивните мерки за развлекателната промишленост и да предизвика растеж в този бранш.
" След деликатен размисъл, взех решение да се откажа от концерта Джеда Уърлд Фест ", сподели Ники Минаж в изказване. " Въпреки че доста желая да покажа своето шоу в Саудитска Арабия, откакто се образовах по проблемите считам, че е значимо да изкажа поддръжката си за правата на дамите, ЛГБТ общността и свободата на изложение ", добави певицата.
В петък една от огромните фондации за отбрана на човешките права написа отворено писмо до Ники Минаж, в което я призоваваше, да " откаже парите на режима в Рияд. "
Негодуването против нарушаването на човешките права от Саудитска Арабия се ускори доста, откакто журналиста и критик на ръководещата кралска фамилия Джамал Хашоги беше погубен в консулството на Рияд в Истанбул и се счита, че е било по заповед на режима в Саудитска Арабия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР