Певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, трябва да остане задържана

...
Певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, трябва да остане задържана
Коментари Харесай

Съдът окончателно реши, че певицата Лилана остава в ареста

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, би трябвало да остане арестувана под стража. Това реши състав на апелативния специализиран углавен съд, откакто преди седмица първоинстанционният съд промени мярката ѝ за неотклонение в домакински арест. Днес магистратите взеха решение, че има обосновано съмнение за осъществени закононарушения от страна на Деянова, а поради тяхната тежест може да се допусне, че има възможност да извърши и друго закононарушение, в случай че остане на независимост.

Разследващите твърдят, че няколко фирми, следени от обвинената, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина, което не е осъществявало комерсиална активност. Реално софтуерът бил придобит с финансиране по европрограмата от настоящо българско дружество, което го е предоставило за " прилагане "  на разследваните компании. Към наказателна отговорност дружно с Деянова са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Лиляна Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция " Пътна инфраструктура ". На днешното правосъдно съвещание стана ясно, че прокуратурата търси наказателна отговорност на певицата и за трето закононарушение - за обявление на погрешни данни, в резултат на което са получени средства от европейските фондове. За това закононарушение е повдигнато обвиняване и на бившата дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева.

Прокуратурата е внесла още два тома с доказателства по делото, заяви още съдът. Според разследващите има и частични признания на Ася Йочева, която споделя, че не е имала опция механически да извърши контракти, а компанията й не е разполагала в никакъв случай с техническо поръчителство да създаде програмен продукт, нито е имала контракти, а в това време е издавала фактури.

Защитата на обвинената посочи пред съда, че обвинението за закани към длъжностни лица е несъстоятелно, така като искането на оставка на държавен чиновник не е съставомерно, а опасността за уволняване, няма по какъв начин да бъде изпълнена, защото Деянова няма пълномощията да освобождава служители в Агенция " Пътна инфраструктура ". Съдебният състав се съгласи с тези претекстове. Що се отнася до другите обвиения, съдът одобри, че има обосновано съмнение за осъществено закононарушение.

Деянова е на мнение, че акцията против нея, брат ѝ и бизнес сътрудниците е в услуга на конкуретния снабдител на електронни винетки " Интелигентни пътни системи ". " На 28 април, три дни, откакто бяхме арестувани, трябваше да пуснем електронни винетки, направихме ги предплатени, имахме подписан контракт с най-големия мобилен оператор - " Виваком ", и с няколко бензиностанции. Единственият, който има интерес да не стартираме екетронните винетки, е тази компания ", изясни деянова пред публицисти, представена от bTV.

" Няколко дни преди да влезем в ареста няколко бензиностанции се отхвърлиха да работят с нас, като ни споделиха, че са получили писмо от " Интелигентни системи " да не работят с нас, защото нашата система не била задоволително добра и ние сме нямали право да работим. Мислехме да сезираме Комисия за защита на конкуренцията ", уточни още тя, като посочи, че става дума за " Лукойл " и " Шел ".

Адвокат Николай Хаджигенов, който пази Лиляна Деянова акцентира: " Защитата не може да си изясни какъв е този извратен интерес към трети лица по това дело - първите въпроси към очевидците дали познават Васил Божков, Борис Бекяров, Георги Попов, компания " Декарт ". Единствената връзка с Васил Божков са въпросите на прокуратурата към очевидците дали го познават ".
Прокуратурата се уплаши да желае арест за брата на ЛиЛана
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР