Певицата ЛиЛана вече ще може да напуска дома си, след

...
Певицата ЛиЛана вече ще може да напуска дома си, след
Коментари Харесай

ЛиЛана получи най-леката мярка за неотклонение подписка

Певицата ЛиЛана към този момент ще може да напуща дома си, откакто Специализираният съд размени домашния й арест с най-леката мярка за неотклонение - подписка. Така Лиляна Деянова е напълно на независимост след няколкомесечен престой в ареста. Тя бе под домакински арест от август, когато съдът реши, че няма съображение да бъде държана под стража. Прокуратурата ще стачкува решението за по-лека мярка.

ЛиЛана е упрекната, че е част от проведена незаконна група за заграбване на средства от еврофондове.

Лиляна Деянова бе задържана в края на април т. година Прокуратурата твърди, че няколко компании, следени от нея, са усвоявали средства по европрограми, като заявили покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина, което не е осъществявало комерсиална активност. Реално софтуерът е добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за " прилагане " на разследваните компании, твърди обвиняването. Към наказателна отговорност, дружно с Деянова, са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Деянова е упрекната за заплашване на служебни лица от Агенция " Пътна инфраструктура ". Наскоро стана ясно, че прокуратурата я проверява и за трето закононарушение - за обявление на погрешни данни, в резултат на което са получени средства от европейските фондове. За това закононарушение е повдигнато обвиняване и на някогашната дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева.

Според Деянова всички обвинявания против нея са несъстоятелни. " Твърди се, че съм заплашила шефа на АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал застрашен, че ще му желаеме оставка, че свикаме конференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като жители какво би трябвало да създадем, в случай че забележим, че дадена институция не работи - да емигрираме или да подадем сигнал? ", разяснява тя наскоро в изявление за bTV.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР