Певицата и актриса Деси Тенекеджива се похвали, че е осъдила

...
Певицата и актриса Деси Тенекеджива се похвали, че е осъдила
Коментари Харесай

Деси Тенекеджиева се хвали: Осъдих Слави Трифонов!

Певицата и актриса Деси Тенекеджива се похвали, че е осъдила не какъв да е, а самият Слави Трифонов. Причината за правосъдните й терзания в последно време са голям брой излъчени скечове в шоуто, в които екипът на гологлавия шоумен се подиграва с нея.

"Това е невиждан случай в новата правосъдна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в народен ефир и солидарно малкия екран, която го излъчва. Смятам тази победа за доста значима крачка. Не единствено персонално за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение Върховен касационен съд ми върна доверието в българската правосъдната система, което беше много разтърсено... Да, очевидно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат независимо и без значение ", похвали се за успеха Тенекеджива.

Изповедта й продължава: "Самата аз имам другарски и колегиални връзки с bTV, само че се съгласих с концепцията на юриста ми, че малкия екран би трябвало да поеме солидарна отговорност, тъй като без нея предаването няма да има естрада. И по този начин, преди 5 години започнахме една битка, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона незабавно: “Недей да се занимаваш с нелепости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре пристигнала. Ела и ме залей с чаша вода в случай че искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени каузи. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за юристи и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и най-после ще загубиш” Е да... беше прав, само че не изцяло. Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и най-после Върховен касационен съд. Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това неведнъж. Аз резервирах цялостно безмълвие. Да, за таксите и разноските също беше прав- бяха доста и огромни.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и достойнството. И се взех решение на тази стъпка, макар че съм човек с извънредно развито възприятие за комизъм и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и усетът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, персонални и публични достижения, а с грозни и непристойни съпоставения, прилагателни и обиди от народен ефир е неприемливо и подсъдно. За такива “шеги” би трябвало да има заслужен отговор.



Тенекеджиева и юристите й гордо развяха успеха пред Съдебната палата в София.

Парите за компенсацията ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев”, с която към този момент 12 години даваме криле на младите и надарени български създатели и осъществяваме и продуцираме техни планове. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което откровено се гордея.

Но най-важната победа е моралната. Благодаря сърдечно на брилянтните ми юристи - адв. Петър Петров, с който започнахме от първия ден дружно тази битка. Млад, интелигентен, извънредно пореден и професионално овладян, той беше уверен в позитивния излаз на делото през цялото време. Скоро към нас се причисли и невероятната адв.Анна Попова, която с доста разсъдък, жар и женска страст съумя да допре сърцата на съдиите. Защото беше същинска! И по този начин сформирахме страховит екип, който победи. Горещо предлагам тези прелестни двама млади юристи на всеки, който желае да се бори против потъпкване на човешки права, против жълти медии, неистини, клюки и обиди, а и освен..Успехът ви ще е обезпечен!

Снимката ни е направена пред Съдебната палата след делото на втора инстанция, което изгубихме...с изключително мнение...но не се отказахме и продължихме към Върховен касационен съд. Благодаря на околните ми другари, както и на Nikolai Nedelchev, без който нямаше да имам смелостта и силата да стартира тази битка преди 5 години. Това е. Never give up.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР