Певица промени текста на химна на Северна Македония, като го

...
Певица промени текста на химна на Северна Македония, като го
Коментари Харесай

Певица извади Гоце Делчев от македонския химн на тържество в посолството на САЩ в Скопие

Певица промени текста на химна на Северна Македония, като го изпя без частта за Гоце Делчев на празненство в американското посолство във връзка националния празник на Съединени американски щати 4 юли, заяви БНР.

Вместо Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев и Сандански Тамара Тодевска изпя втория комплект на химна по този начин: " Старо, младо, мъжко и женско на нозе се вдигнало ".

Сред гостите на тържеството бяха президентът Стево Пендаровски, министър председателят Зоран Заев, членове на държавното управление, опозиционният водач Християн Мицковски. След химна се чуват овации, само че по-късно идват и бурните реакции, вследствие на които певицата се извинява.

" Непреднамерно трансформирах текста на химна. Бях в плен на страстта и еуфорията ", написа Тодевска във Facebook.

Обединената македонска диаспора изиска опрощение от посолството на Съединени американски щати и упрекна певицата, че текстът на химна е изменен предумишлено поради " настояването на България Гоце Делчев да бъде разгласен за българин ".

Американското посолство се извини, а държавното управление на Зоран Заев излезе с публично мнение, в което се споделя: " Получихме увещание от най-високо равнище, че македонските обичаи и герои ще бъдат почитани ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР