Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала

...
Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала
Коментари Харесай

Фестивал

Певецът и композитор Антонио Диодато завоюва огромната премия във финала на юбилейното 70-о издание на фестивала за италианска музика " Сан Ремо ". Така изпълнителят получи правото да показа страната си с песента Fai rumore ( " Вдигаш звук " ) на " Евровизия 2020 " - най-престижната музикална конкуренция в Европа, гледана от над 200 милиона фенове в целия свят

https://www.youtube.com/watch?v=yFr8xbkvFLc

38-годишният Диодато удостовери, че ще показа Италия в Ротердам по време на конференцията след успеха си в Сан Ремо и показа пред медиите: " Щастлив съм, че ще мога да бъда дипломат на италианската музика пред света. " Евровизия " е страхотна опция за всеки реализатор. "

Диодато оглави безапелационно вота на журитата, телевизионните фенове и публицистите и победи в конкуренцията, в която участваха още 22 известни италиански реализатори. Сред тях беше спечелилият от " Сан Ремо 2017 " Франческо Габани, който остана втори в тазгодишното издание с песента Viceversa ( " Обратно " ). На състезанието в Киев Габани приключи на шесто място с един от най-големите шлагери в Италия за последното десетилетие Occidentali`s karma ( " Кармата на западняците " ).

И тази година " Сан Ремо " означи голям рейтинг - над 10 милиона фенове пред екрана във финалната вечер.

Италия е измежду най-успешните страни в състезанието след завръщането си на " Евровизия " през 2011 година, когато Рафаел Гуалази приключва втори във финала в Дюселдорф. В Тел Авив през 2019-a Италия се класира още веднъж втора с шлагера Soldi ( " Пари " ) на Mahmood, който и до през днешния ден намира място в ефира на доста музикални малките екрани и радиа в цяла Европа.

Двата полуфинала и огромният край на " Евровизия 2020 " ще бъдат излъчени онлайн по БНТ1 на 12, 14 и 16 май от 22 ч. Българският представител на състезанието Виктория Георгиева ще вземе присъединяване във втория полуфинал на 14 май, а Италия ще се показа непосредствено във финала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР