Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала

...
Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала
Коментари Харесай

Победителят в Санремо Диодато ще представи Италия на Евровизия 2020 в Ротердам

Певецът и композитор Антонио Диодато завоюва огромната премия във финала на юбилейното 70-то издание на фестивала за италианска музика Санремо. Така той получи правото да показа Италия с песента си " Fai rumore " (Вдигаш шум) на Евровизия 2020 - най-престижната музикална конкуренция в Европа, гледана от над 200 милиона фенове в целия свят.
38-годишният Диодато удостовери, че ще показа Италия в Ротердам по време на конференцията след успеха си в Сан Ремо и показа пред италианските медии: " Щастлив съм, че ще мога да бъда дипломат на италианската музика пред света. Евровизия е страхотна опция за всеки един реализатор. "
Диодато оглави безапелационно вота на журитата, телевизионните фенове и публицистите и победи в конкуренцията, в която участваха още 22 известни италиански реализатори. Сред тях беше спечелилият от Санремо 2017 Франческо Габани, който остана втори в тазгодишната издание с песента си " Viceversa " (Обратно). На Евровизия 2017 в Киев Габани приключи на шесто място с един от най-големите шлагери в Италия за последното десетилетие " Occidentali`s karma " (Кармата на западняците). И тази година Санремо означи големи зрителски рейтинги - над 10 милиона фенове пред екрана във финалната вечер.
Италия е една от най-успешните страни в състезанието след завръщането си на Евровизия през 2011-a година, когато Рафаел Гуалази приключва втори във финала в Дюселдорф. В Тел Авив през 2019-a Италия се класира още веднъж втора с шлагера " Soldi " (Пари) на Mahmood, който и до през днешния ден намира място в ефира на доста музикални малките екрани и радиа в цяла Европа.
Двата полуфинала и огромният край на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени онлайн по БНТ1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева ще вземе присъединяване във втория полуфинал на състезанието на 14 май, а Италия ще се показа непосредствено във финала.

 &feature=emb_logo

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР