Певец, барабанист, член на журито в два формата за нови

...
Певец, барабанист, член на журито в два формата за нови
Коментари Харесай

10 неща, които не знаете за Любо Киров

Певец, барабанист, член на журито в два формата за нови музикални звезди – „ Х Фактор ” по Нова тв и „ Гласът на България ” по Би Ти Ви, Любо Киров несъмнено е един от най-успешните модерни музиканти у нас. През 2023-та той изравни досегашния връх на именитата Лили Иванова, която направи цели три следващи концерта в зала 1 на НДК. И трите бяха изцяло разпродадени. Турнето на 51-годишния шоумен предходната година оглави Топ 10 на най-продаваните събития в страната ни.

 

В идващите редове ще ви срещнем с незнайни обстоятелства за Любо Киров:

 

Факт №1

Като дете живял по квартири

Семейството му не е богато. Когато бил напълно дребен, живеел на квартира с родителите и сестра си – 4-ма души в една стая

„ Родителите ми са елементарни хора от Плевен. Баща ми е боен, а майка ми работеше в изчислителен център. Бяхме две деца, живеехме по квартири – майка ми, татко ми, сестра ми и аз в една стая ”, споделя Любо Киров

 

Факт №2

Започва с пианото

Детската му фантазия била да стане барабанист. Заниманията му с музика обаче стартират с пианото. „ Когато бях на 5-6 години, у дома към този момент имаше пиано, тъй като учителката по музика в детската градина споделя на родителите ми. „ Това момче е музикално ”. Впоследствие стана ясно, че нещата с пианото няма да се получат. По-късно ми купиха барабани, които към този момент самичък желаех. Винаги съм считал, че ще бъда барабанист, спомня си артистът.

 

Факт №3

Не е признат в музикално учебно заведение

Когато е в седми клас, взема решение да кандидатства в музикалното учебно заведение, само че го късат на изпитите. „ По това време имаше 4 места за барабани. Всички те бяха заети от „ наши хора “, по тази причина аз влязох в Художественото в Троя “, спомня си музикантът. След като се дипломира със компетентност „ Керамика, приключва „ Керамика и стъкло ” в Националната художествена академия в София. Никога обаче не е възнамерявал да се занимава с това. Споделя, че сърцето му постоянно е било в музиката.

 

Факт №4

Живее самичък от 14-годишен

Отделя се от фамилията си и заживява самичък едвам на 14 години. Това се постанова поради образованието му в Троян. „ Живеех в общежитие дружно с доста други възпитаници, с които имах 24-часова връзка. Осъзнах какъв брой разнообразни са хората. Бяхме събрани от цяла България. Попадането в такава среда бързо те прави обществено просветен. Разбираш, че светът е доста по-голям от твоето семейство. Хората са разнообразни, харесват друга музика, носят разнообразни облекла и имат друга просвета. Колкото повече виждаме от света, толкоз сме по-толерантни и способни да взимаме по-адекватни решения ”, разсъждава артистът

 

Факт №5

Лежал е в карцера

Като боец артистът е лежал в карцера. Бъдещият актьор бил бунтовник и мъчно се подчинявал на заповеди, макар че личният му татко е офицер. Плевенчанинът влиза в казармата тъкмо когато комунизмът рухва. Старите социалистически порядки обаче към момента се зачитат в армията. Офицерите чакат послушание, каквото не получават от Любо и заради тази причина бързо попада в карцера. Но по този начин и не се научава на послушание.

До ден сегашен е съперник на концепцията за наложителна казарма. Убеден е, че има и по-добри способи за създаване на дисциплинираност и геройство у младежите

 

Факт №6

Живял е извънредно оскъдно

Младежките му години са доста небогати и не вярвал, че ще може да се устоя от музика. Докато е студент, фамилията му няма опция да заплаща квартира в София, по тази причина Любо се настанява в общежитие в „ Студентски град “.

„ Стаята беше огромна колкото сегашната ми баня. В нея бяхме настанени трима души ”, връща лентата Любо. „ Когато правехме банди и свирехме по клубове години наред, мечтаехме някое радио да пусне най-малко една ария на български, излязла от нова група като нашата. Мислех, че това в никакъв случай няма да стане. Да не приказваме за финансовия миг! Свикнахме, че музиката не е нещо, от което ще изкараме пари. Мечтаехме единствено това, което печелим, да ни стига, с цел да покриваме екзистенц минимума си и да не се постанова да работим нещо друго. С времето това се промени. Сега не мога да кажа, че не изкарвам пари от музика ", прям е артистът.

 

Факт №7

 „ Б.Т.Р. “ първи му подават ръка

Един от първите, които му подават ръка за огромната сцена, е Атанас Пенев – Наско от „ БТР. „ Бандата ми по това време се споделяше „ Мистър Уайт ”. „ БТР. бяха безумен триумф, свиреха в тогавашния клуб „ Библиотеката ”. За да излезеш на тази сцена, първо се молиш на шефа. Той споделя, че ще те пусне, в случай че публиката те хареса. Но би трябвало някоя от бандите, които към този момент свирят там, да ти даде 10-20 минути, с цел да ги подгрееш. Имаше едни рокаджии, при които отидох, само че ни отхвърлиха. Доста посърнахме, само че не се предадох. Отидох в различен ден и се оказа, че тъкмо тогава свири най-голямата тайфа в България „ БТР. Моите другари споделиха: „ Днес е ясно, че няма да стане. Не можеш да посмееш да ги помолиш ". Но аз отидох доста обезпокоен при Наско, а той сподели „ Да! Китари имате ли? “. „ Носим си “. „ Ползвайте нашите барабани, свирете 30 минути, ” След години му описах тази история. Не я помнеше. Това са огромните хора! “, разсъждава Киров.

 

Факт №8

Първо е бил барабанист

Първоначално се изявява като барабанист и не има вяра, че става за артист. Групата, в която за първи път стартира да пее, се споделя „ Мортал римейнс ”, стилът е хевиметъл. „ Когато пристигнах на изучавам в София, към този момент свирех в разнообразни банди – пънк, рок... Обаче пристигнаха едни момчета и споделиха, че ме канят в групата си като артист. Чули ме да пея беквокали и ме харесали. Самият аз не мислех, че гласът ми става, не имах вяра, че мога да бъда добър артист. Групата. в която за първи път започнах да пея, беше основана само с цел да изкарваме с нея пари по клубовете ”, твърди Любо.

 

Факт №9

Напуска „ Те “ поради стилови разлики

Напуска група „ Те “, с която в началото става известен, тъй като има различия с останалите й членове във връзка с стила, в който да свирят. Любо желае да е звезда и по тази причина се стреми към по-комерсиално звучене, като обаче държи да не се минават границите на положителния усет. Колегите му мечтаят за изяви на джаз сцената. Това разминаване води до разлъка, само че и до през днешния ден музикантите са в положителни връзки между тях. Любо от време на време работи с тях по своите планове, кани ги и като посетители на някой от концертите си

 

Факт №10

Едва не умира от перитонит

Много пъти е бил на косъм от гибелта. Най-голямото му тестване било преди към 15 години, когато лекарите едвам го избавили. Апандиситът му се спукал, а Любо не схванал.

„ Получих изострен перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи “,  споделя артистът. Той претърпял тежка интервенция, а след нея в реанимацията се молел на Господ да му даде мощ, с цел да издържи. В дрямка приказва с чужд човек, само че когато по-късно попитал здравната сестра за него, тя дала отговор, че подобен човек в реанимацията няма. До през днешния ден музикантът е уверен, че това е било свръхестествено прекарване и Бог е избавил живота му.

Инфо: Уикенд

 

 

Тагове: Любо Киров певец „ Х Фактор ” Нова тв „ Гласът на България ” Би Ти Ви
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР