Певческото трио Спешен случай в по-голямата си част вече е

...
Певческото трио Спешен случай в по-голямата си част вече е
Коментари Харесай

Пак смърт в трио „Спешен случай”: Ракът погуби и Донко Аврамов от хита „9 милиона мишлета”

Певческото трио „ Спешен случай ” в по-голямата си част към този момент е на небето. На 25 май умря Донко Аврамов от вокалната група, нашумяла със злободневни текстове като „ Развод ”, „ Кашлица ” и други през 80-те, както и „ Карай, Джони ” и „ 9 милиона мишлета ” през 90-те.

След края на певческата кариера музикантът се устоя най-вече от уроци по китара и барабани. За жал, заболява онкологично – от цироза. Второто му тежко заболяване е диабет. Много от приятелите му не схващат за казуса, защото Донко резервира яркото си възприятие за комизъм.

Тези пък, които са наясно, че се бори с рака, до последно имат вяра, че ще премине през тестването. И над него той намира метод да се посмее – дефинира се като „ онко-арестант на 65 ” по време на изключителното състояние. Годишнината музикантът навършва на 26 февруари. През миналия уикенд фамилията му търси помощ във ВМА във връзка уринарна зараза. След приема му положението му се утежнява прогресивно за извънредно малко време. Аврамов получава сепсис и органите му отхвърлят.

През 2016 година от рак умря и певицата Антоанета Ампова. В нейна памет синът й Владимир Ампов–Графа издаде диск с най-хубавите песни на триото, чийто трети член, както е известно, е Кирил Ампов.  Донко Аврамов дочака антологичния албум на „ Спешен случай ”, само че не можа да му се радва дълго. „ Така и не можахме да се забележим, единствено се чухме ”, изрази оскърбление радиожурналистът Данчо Стълбицата, който се е надявал да интервюира артиста във връзка диска. Донко се присъдинява към Тони и Кирил Ампови през 1984 година, когато фамилният им дует „ Акварел ”, съществувал за малко, прераства в трио „ Спешен случай ”, написа " Уикенд ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР