PEUGEOT представя новите си Plug-in хибридни бензинови двигатели. Те допълват съществуващите

...
PEUGEOT представя новите си Plug-in хибридни
бензинови двигатели. Те допълват съществуващите
Коментари Харесай

Нов PLUG-IN ХИБРИД НА PEUGEOT : Толкова икономичен, толкова вълнуващ!

PEUGEOT показва новите си Plug-in хибридни бензинови мотори.

Те допълват съществуващите мотори на PEUGEOT 3008 и новите PEUGEOT 508 и 508 SW. Двигателите HYBRID и HYBRID4 (задвижване на четирите колела) ще бъдат интегрирани надлежно в новите PEUGEOT 508 и PEUGEOT 3008 и ще бъдат налични през второто тримесечие на 2019 година
Преживяването при шофиране на автомобил PEUGEOT ще бъде усъвършенствано с нови режими на шофиране за по-голямо удоволствие и нови усещания благодарение на магическия резултат на 100% електрическия режим ZEV, икономичността на режима на задвижване на 4-те колела (HYBRID4), мощността на режима Sport и многофункционалността на режима Hybrid.

Технологията е опростена и интуитивна в служба на цялостната независимост: независимост на използване с коли, приспособени към пътни, градски и извънградски направления. Свобода на избор сред задвижване на 2 или 4 колела, 225 к.с. или 300 к.с., седан, комби или SUV. Свобода на приложимост с 4-те режима на шофиране.

Тези два нови мотора са видимото доказателство за визията на PEUGEOT за неограничена, вълнуваща и още по-икономична подвижност. #Unboring the future.

„ Нашите PLUG-IN ХИБРИДИ са в перфектна хармония с полезностите на Марката: те подсилват обещанието ни да стимулират сетивата. С това ново предложение всичко е опростено: клиентите постоянно ще идват да купят автомобил PEUGEOT и ще могат да си избират мотор по отношение на използването! “
Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен директор за марката PEUGEOT

PLUG-IN ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЯ
PEUGEOT желае да показа своята PLUG-IN ХИБРИДНА гама като първото видимо доказателство за умерено и още по-приятно бъдеще за нашите клиенти. Предложение за презаредими двигатели HYBRID и HYBRID4, свързани с бензинов мотор.
Представени са комплект усъвършенствани технологии, които елементарно и напълно прозрачно се допълват.

Бензинов мотор
1,6-литровият мотор PureTech е приспособен, включително с прибавянето на стартер-алтернатор или специфична охладителна система. Той доближава 180 к.с. с HYBRID и 225 к.с. с HYBRID4.

Нова електрифицирана автоматична скоростна кутия
Двигателят PureTech е комбиниран с новата 8-степенна автоматизирана трансмисия e-EAT8, характерна за PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ двигатели на PEUGEOT.
Електрически мотор е обвързван с кутията и достига 110 к.с./80 kW при моделите с предно окачване.
За оптимална и незабележима промяна между електрическия мотор и мотора с вътрешно горене конверторът на въртящ момент на моторите с вътрешно горене е сменен с влажен съединител с множество дискове. Всички тези модификации предлагат нарастване на въртящия момент от 60 Нм за по-голяма реактивност.

Електрифицирано задно окачване
При версиите с HYBRID4 многораменното задно окачване е снабдено с инвертор, електрически мотор със 110 к.с./80 kW и скоростна кутия за задвижване на 4-те колела. Интегрирането му е постигнато без да се визира действието на автомобила.

Литиево-йонна батерия
Високо волтажната батерия е литиево-йонна (300 V) и се намира под втория ред седалки при версиите с HYBRID и при версиите с HYBRID4.
Батерията има потенциал сред 11,8 KWh (HYBRID) и 13,2 KWh (HYBRID4) на най-хубавото равнище на пазара. Този потенциал подсигурява 100% електрическо напредване до 50 км съгласно WLTP(2) (60 км според NEDC(1)).
За да се извлече оптималното от безшумната работа, режимът по подразбиране ще бъде Zero Emission, когато зарядът на батерията го разрешава. Електрическото придвижване може да достигне до 135 км/ч преди моторът с вътрешно горене да поеме щафетата.

Ефективни характерности за нови удоволствия

Нова функционалност в режим Brake

Водачът може да избере да активира новата функционалност в режим Brake, която позволява на автомобила да намали скоростта, без да се натиска педалът на спирачката. Като спирачка за двигателя тази функционалност разрешава батерията да се презарежда, когато автомобилът се движи надолу по скат да вземем за пример. В режим Drive включването обратно на електрическата команда Shift and Park by wire на автоматичната скоростна кутия е задоволително, за да активира режим Brake. Повторно натискане го дезактивира.

Нова електронно управляема спирачна система
С цел да се усили автономността на водача в 100% електрически режим на движение, високата енергийна ефективност на спирачната система i-Booster възстановява силата при прекъсване или намаляване на скоростта, когато водачът вдига крайници си от педала (енергия, която обикновено се изгубва при версиите с двигател с вътрешно горене). i-Booster включва електрическа помпа, която заменя вакуумната помпа при версиите с двигател с вътрешно горене.

Нова функционалност e-SAVE
Удоволствието да шофираш в електрически режим, когато си поискаш, е допустимо с функцията e-SAVE. e-SAVE разрешава на лидера да предвижда придвижването си, като запазва електрическата самостоятелност (10 км, 20 км или цялата батерия). Тази функционалност е леснодостъпна от специфичното меню e-SAVE на сензорния екран. След като бъде заложена, функцията се извежда на екрана със запазената автономност в километри. Трябва само да изберете режима Zero Emission от селектора на режим на шофиране, за да активирате 100% електрическо задвижване, когато имате потребност.

Лесно и бързо зареждайте батерията си

Максимално зареждане се доближава:
• За 8 часа със общоприет щепсел (зарядно с 3,3 kW, 8A)
• За 4 часа с заздравен контакт вид Green`up® (зарядно с 3,3 kW, 14 A за 4 часа)
• и даже за по-малко от 2 часа, когато се използва стенна кутия (зарядно с 6,6 kW, 32A, налично като опция).
Около контакта за зареждане има лампи, за да можете елементарно и бързо да проверявате заряда на батерията. След като свържете щепсела, цветове ще указват напредъка на зареждане на батерията.
Дискретно инсталирано, гнездото за зареждане е ситуирано в задната лява част на автомобила (симетрично на отвора на резервоара за гориво). Системата за зареждане пасва елементарно в специално предназначено място в пода на багажника.

Нови чувства при шофиране

Със своето софтуерно завещание PEUGEOT предлага на клиентите си същото интензивно и инстинктивно шофиране, независимо какъв е моторът.
Новите PLUG-IN ХИБРИДНИ мотори на PEUGEOT предлагат ново прекарване. Преживяване, което обезпечава редица нови чувства, включително посредством нови режими на шофиране.
Всеки режим на шофиране е извънреден и предоставя разнообразни прекарвания:
• тишина в режим ZERO EMISSION, 100% електрически!
• въодушевяваща динамичност в режим SPORT, която впряга всички типове сила,
• многофункционалността на режим HYBRID,
• подобрена функционалност на мотора в режим 4WD (PEUGEOT 3008 HYBRID4)
• режим COMFORT, който съчетава режим HYBRID и комфорта на електронно управляемото окачване (новият PEUGEOT 508 HYBRID)

Всички тези режими оферират 100% електрическо задвижване според от нивото на заряд на батерията.
Ако софтуерното наличие на двигателите HYBRID и HYBRID4 наподобява комплицирано, обещанието за прекарването при шофиране е ясно. Ергономичността и шофирането са лесни и интуитивни.
Електрифицирано задвижване с PEUGEOT i-Cockpit®
Като основен детайл на продуктите на Лъва, PEUGEOT i-Cockpit® обезпечава стимулиращо и интуитивно прекарване при шофиране всеки ден. Сензорният екран и цифровият дисплей са приспособени, с цел да допълнят преживяването при шофиране на автомобили PEUGEOT с PLUG-IN ХИБРИДНИ двигатели.
Цифров екран
Специфичният за хибриди PEUGEOT i-Cockpit® включва информация за шофирането, изведена в полезрението на лидера (режим на шофиране, равнище на електрически заряд и наличен електрически пробег и др.). Информацията може да бъде конфигурирана и персонализирана.
Измервателен апарат за мощността, разположен отдясно на цифровия екран, заменя оборотомера. Той се състои от 3 лесно разпознаваеми зони:
• Зона ECO дава отговор на енергийно оптимизирано шофиране,
• Зона POWER е за по-динамично шофиране.
• Зона CHARGE указва етапите на възстановяване на силата, което позволява на батерията да се зарежда, главно когато кракът на лидера не натиска педала.

Два измервателни уреда са ситуирани от двете страни на екрана: един за горивото и един за мощността. Наличният пробег в километри също е указан под всеки апарат.
Активният режим на шофиране е указан постоянно в долната част на екрана, така че можете бързо да го адаптирате, в случай че е необходимо.
По всяко време при зареждането дисплеят показва възобновената електрическа автономия (в километри), възстановената скорост на зареждане на батерията (в проценти), скоростта на зареждане на батерията (в електрически километри), както и оставащото време за зареждане преди постигане на цялостен заряд (в часове и/или минути).

Сензорен екран

Сензорният екран също включва специфично меню за хибридни коли. Бутон за пряк достъп е прибавен към лостчетата за превключване. Той дава достъп до нова информация:
• страницата с разхода на сила, която показва оперативния статус на хибридната система
• страницата със статистика за разхода, която разграничава разхода на електричество от разхода на гориво.
• страницата за обзор, която включва специфична информация:
• зарядни станции в допълнение към бензиностанции
• пробега в изяло електрически режим
• пълния обсег на деяние на електрическия мотор и мотора с вътрешно горене.

И най-после страницата за климатичната система извежда предварителната климатизация на купето, позволяваща то да се охлади или затопли спрямо температурата на открито.

Свързаност с My Peugeot

За оптималната пъргавост наличието на мобилното приложение MyPeugeot е усъвършенствано. То към този момент може да задейства дистанционно зареждане, да знае напредъка и състоянието на зареждане на автомобила, да планува предварителна подготовка преди превключването на мотора с вътрешно горене или да прави оценка разхода на гориво или електричество по всяко време на всички места.

Двигателите HYBRID и HYBRID4 ще бъдат монтирани в PEUGEOT 3008 и в новите PEUGEOT 508 и 508 SW през есента на 2019 година

„ PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ мотори на PEUGEOT са уникална опция Марката да допълни мощните гами на PEUGEOT 3008 и новите PEUGEOT 508 и 508 SW! Те дават на клиентите ни възможността да купят мощен 3008 AWD или 508 (седан или комби), който е пестелив и предоставя усъвършенствани чувства. “
Лоран Бланше, Директор на гамата продукти Peugeot

PEUGEOT 3008 GT HYBRID4: Навсякъде, през цялото време

С невиждана до момента мощ в серия на PEUGEOT характерът на SUV PEUGEOT 3008 добива нови измерения с мощния мотор HYBRID4. Тази луксозна оферта предлага задвижване на 4-те колела и доближава еквивалента на 300 к.с./220 kw.
Това е резултат от съчетаването на двигател PureTech, достигащ 200 к.с./147 kW, и два електрически мотора (един начело и един отзад), всеки достигащ 110 к.с./80 kW.
Той форсира от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек.*. Капацитетът на батерията е 13,2 kWh за 100% електрически пробег от 50 км според WLTP(2) (60 км според NEDC(1)).
Режимът на задвижване на 4-те колела осигурява усъвършенствана функционалност на мотора както на пътя, по този начин и по сложен терен. Резултатът е съвършено сцепление: независимо дали върху влажен, кален, заснежен или лъкатушен път, мощността е равномерно разпределена сред 4-те колела на автомобила.
PEUGEOT 3008 HYBRID4 предлага мощ и задвижване на 4-те колела с CO2 излъчвания на най-доброто равнище на пазара: по-малко от 49 г/км според WLTP(2).
Използването на многораменно задно окачване обезпечава високо равнище на комфорт за пасажерите на задните седалки. Неговото консолидиране не оказва влияние върху използваемостта и стелката на багажника, която към този момент е издигната.
Двигателят HYBRID4 е разполагаем единствено при версия GT с извънредна тапицерия от Alcantara® в цвят Greval Grey с същинска обшивка от състарен сив дъб. Има и нови системи в помощ на лидера, заимствани от новия PEUGEOT 508: адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go и подкрепяне на поддържането на позицията в лентата.
Няколко месеца след лансирането му към двигателя HYBRID4 в гамата ще се присъедини двигателят HYBRID с 225 к.с. (165 kW), който ще съчетава мотор PureTech със 180 к.с./132 kW и електрически мотор със 110 к.с./80 kW.

PEUGEOT 508 и 508 SW HYBRID: коренно икономични
Новите PEUGEOT 508 HYBRID и 508 SW HYBRID съчетават двигателя PureTech със 180 к.с./132 kW и електрически мотор със 110 к.с./80 kW за комбинирана оптималната мощ от 225 к.с./165 kW.
Двигателят HYBRID, инсталиран в новите PEUGEOT 508 и 508 SW, е планиран да предлага още повече чувства. Той усъвършенства общите си разноски по поддръжката, като осигурява най-хубавата успеваемост от гледна точка на СО2 излъчвания с по-малко от 49 г/км според WLTP(2).
Батерията има потенциал от 11,8 kWh и гарантира 100% електрическа автономност с пробег 40 км според WLTP(2) (50 км съгласно NEDC(1)).
Задвижващият такт е интегриран без компромиси. Използваемостта е непокътната и обемите на багажника са идентични с тези на версиите с мотор с вътрешно горене (487 л за PEUGEOT 508 и 530 л за PEUGEOT 508 SW).
Това предложение е необятно налично в три нива на съоръжение:
• Allure (и Allure Business): предлага много добре оборудвана съществена гама,
• GT Line за динамично държание,
• GT - първокласното извънредно равнище на оборудване, което включва серия ексклузивни тапицерии от Alcantara® в цвят Greval Grey

(1) Изчислени данни, предоставени единствено за информация, които подлежат на одобрение
(2) Дадените стойности са в сходство с процедурата на WLTP. От 1 септември 2018 г. новите коли се оценят съгласно Световната хармонизирана процедура за изпитване на леки транспортни средства (WLTP), която е нова по-реалистична тестова процедура за премерване на разхода на гориво, CO2 излъчванията и пробега на plug-in хибридните коли. Тази процедура се извършва в по-реалистични тестови условия и изцяло заменя Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който бе предходната тестова процедура. Измереният пробег за презаредими хибридни коли посредством процедурата WLTP в доста случаи е по-нисък в съпоставяне с измерения пробег посредством процедурата NEDC. Показаните стойности за пробег отговарят на междинните стойности на автомобилите в гамата. Всички показани стойности може да варират в зависимост от характерно съоръжение, варианти и типове гуми.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР