Peugeot обояви, че от днес марката има нов дизайнер директор в

...
Peugeot обояви, че от днес марката има нов
дизайнер директор в
Коментари Харесай

Матиас Хосан поема дизайна на Peugeot

Peugeot обояви, че от през днешния ден марката има нов дизайнер шеф в лицето на Матиас Хосан, който заема място на Жил Видал.

Матиас Хосан (40) има дългогодишна история в редиците на Groupe PSA, като през годините сменя разнообразни позиции и отговорности. От 2013-а дава отговор за евентуалното бъдещо развитие на дизайна на Peugeot, като най-новата му разработка е впечатляващата напълно електрическа концепция e-Legend. Той е и измежду основните "виновници " за първоначалната концепция на дизайна на актуалните мозели 208 и 2008.

"Радвам се да поверя тази задача на един от най-талантливите дизайнери на совето поколение, който сложи светлина в бъдещето на марката Peugeot и който от сега нататък ще може да даде своя талант в услуга на клиентите на марката ", разяснява Жан Пиер Плоие, директор на подразделението Style на Groupe PSA.

С впечатляващ ретро-футуристичен дизайн, дебютира през 2018 година на международното изложение в Париж. Концепцията беше изпълнена с напълно електрическа задвижваща система, като на борда бе интегриран батериен блок с потенциал от внушителните 100 kWh, а задвижващи бяха и четирите колела. Мощността на електромобила беше 462 конски сили, а въртящият миг 800 Нм. Електрическата концепция беше в положение да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 220 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР