Петзвездният Парадайз блу в Албена бе отворен през 2017 г.

...
Петзвездният Парадайз блу в Албена бе отворен през 2017 г.
Коментари Харесай

Германската хотелска верига Maritim стъпва в България с хотел в "Албена"

Петзвездният " Парадайз блу " в Албена бе отворен през 2017 година и все още е най-луксозният хотел и с най-високи цени в курорта

[Капитал] Още по тематиката
" Албена " е вложила 59 млн. лева предходната година, възнамерява още 23 млн. през тази

Компанията уголемява потенциала на туристическата си база в едноименния курорт
9 апр 2018
Хотелската верига Club Calimera се завръща на българското Черноморие

От идващото лято хотел " Империал ризорт " в Слънчев бряг минава под марката, благосъстоятелност на туроператора Der Touristik
10 окт 2017
Новият морски хотелиер

Нова хотелска верига по Черноморието ще проработи до 2019 година, а през тази година в три курорта ще отворят нови хотели
16 юни 2017 Германската хотелска верига Maritim, която ръководи 48 обекта в осем страни, стъпва на българския пазар. Компанията е подписала франчайз контракт с " Албена " АД за най-новия хотел в курорта - петзвездния " Парадайз блу ", отворен през 2017 година Договорът сред двете сдружения е подписан на 15 октомври, излиза наяве от съобщение на " Албена " до борсата.

През последните три години се ускорява ползата на морските хотелиери към подписване на контракти с интернационалните вериги, които обаче са най-вече към огромни туроператори.

Нов състезател в морския туризъм

Пред " Капитал " Димитър Тачев, зам.-директор " Маркетинг и продажби " в Албена, заяви, че договорът е със период от 10 години. " Основната мотивация за подписване му са високите стандарти на работа на веригата ", заяви Тачев, допълвайки, че немският пазар е и основен за хотела.

Групата Maritim е основана през 1969 година в Германия, където ръководи 33 обекта. От 2004 година тя има и интернационално покритие, като все още участва в още седем страни - Китай, Турция, Испания, Холандия, Малта, Египет, Мавриций. Към нея попадат както градски хотели със мощен фокус върху събитийния туризъм, по този начин и ваканционни, в това число морски, наоколо до езера, голф стадиони и други Всички хотели са с четири и пет звезди.

Хотел " Парадайз блу " в Албена бе отворен през лятото на 2017 година на първа линия до плажа на мястото на някогашните бази " Камелия " и " Доростол ". Обектът е петзвезден, разполага с 238 стаи и жилища, заведения, басейни, СПА зона, огромен конферентен център и други В момента " Парадайз блу " е хотелът с най-високи цени в курорта и работи в интервала сред април и октомври.

Сътрудничеството с интернационалните вериги се ускорява

През последните две години се ускорява ползата на българските хотелиери по Черноморието към сключването на контракти за ръководство с интернационалните вериги, съществена част от които са към огромни туроператори, а не хотелиерски групи, какъвто е казусът с " Парадайс блу ". Taка наличието си в страната ускоряват вериги като Family Life, Suneo, Club Calimera, Sentido и други, които надлежно са част от туроператорите TUI, Der touristik, Thomas Cook. През идната година би трябвало да отвори и новоизграждащият се хотел на мястото на някогашния " Астория " в Златни пясъци, който ще бъде част от веригата RIU, благосъстоятелност на туроператорската група TUI.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР