Петьо Петров, главен герой в разследването на Антикорупционния фонд „8-те

...
Петьо Петров, главен герой в разследването на Антикорупционния фонд „8-те
Коментари Харесай

Петьо Еврото гори – прокуратурата чака знак от Пеевски

Петьо Петров, основен воин в следствието на Антикорупционния фонд „ 8-те джуджета “, е във фокуса на прокуратурата и напълно скоро по отношение на него ще се подхващат съответни дейности, твърди " Фрог нюз ". По предписание на основния прокурор Иван Гешев против някогашния началник на столичното разследване, прочут с прякора Петьо Еврото, са събрани огромен брой доказателства за изнудване, рекет и други противозаконни дейности.

Самият Гешев пък е получил инструкции от депутата-олигарх Делян Пеевски Еврото да изгърми като „ бушон “. Това описаха за Фрог нюз източници от държавното обвиняване, поискали анонимност. Целта била да се прекъсне следата към кукловодите на Петров, които водят точно към Пеевски.

Името на милионера от Движение за права и свободи се появи в скандалното следствие „ 8-те джуджета “, в които предприемачът Илия Златков разкри скица, по която е бил рекетиран от Петьо Петров и брачната половинка му Любена. По-късно те се пробвали да заграбят компанията му за асансьори, а посредством висши прокурори, сред които и шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров, са му отнети десетки златни монети и пари. В схемата взели участие и чиновници на охранителната компания „ Делта гард “ на Митко Каратиста.

Досега няма информация за следствието на прокуратурата или за някакъв резултат, въпреки че се приказва за такова. Няколко месеца към този момент изминаха от първите разкрития на Антикорупционния фонд и екипа, отпред с Николай Стайков.

Доказателствен материал бил събран и за брачната половинка на Петьо Еврото – Любена. Тя стана известна преди време като деятел на така наречен „ План Б “ – организация, която организираше агитки в поддръжка на Сотир Цацаров като основен прокурор. Имаше подозрения, че акциите на въпросното съдружие се финансират от компании, близки до Пеевски, само че инспекция не бе осъществена. Еврото и Любена за къс интервал придобива апетитни парцели за доста пари, които също са обект на инспекция. Събраните материали за тях били ултра скандални. Чрез удара върху тях прокуратурата би трябвало да покаже на Брюксел, че е реагирала съответна на разкритията и се бори против корупцията. Целта е също да бъдат защитени Пеевски и прокурора и прокурора Петров, както и самият Гешев. Според осведомени, от прокуратурта единствено чакат знак, с цел да задействат удара против Петьо Еврото и брачната половинка му, пишат още от " Фрог нюз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР