Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

...
Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Петя Димитрова: Дигитализацията е основа на банкирането на бъдещето

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка, е показана на корица и във водещото изявление на последния брой на списание The European Financial Review.

Тя е първият български банкер, който влиятелното интернационално бизнес издание интервюира, а във фокуса му до момента са били водещи политици, представители на бизнеса и публични фигури като актуалният президент на Франция Еманюел Макрон и мениджъри от водещи европейски банки.

Англоезичното издание доближава до публика от над 300 000 топ мениджъри, бизнесмени и вложители от целия свят.

Материалът на The European Financial Review със заглавие „ Дигитализацията е основа на банкирането на бъдещето “, е отдаден на динамичностите в българската банкова система и на идното обединяване на Пощенска банка и Банка Пиреос България, което се чака да бъде финализирано на 18 ноември 2019 година

За изданието Петя Димитрова споделя: „ Още преди години ние в Пощенска банка създадохме и приложихме на процедура устойчива тактика за цифровизация, осигуряваща оптималната еластичност и новаторски услуги, които изцяло да дават отговор на динамичното всекидневие на клиентите.

Искаме да създадем за тях най-хубавото customer journey (потребителско изживяване), основано на самостоятелните им потребности, и сме уверени, че съумяваме – равнището на задоволеност на клиентите ни расте…

В Пощенска банка непрекъснато влагаме в нововъведения, тъй като те основават добавена стойност към цялостното потребителско преживяване, откриват още по-добра връзка сред банката и клиентите ѝ “, декларира пред медията Петя Димитрова и добавя: „ В нашата банка държим на връзката, която имаме с клиентите си.

Стремим се да бъдем покрай тях, да разбираме техните потребности и да им осигуряваме най-подходящите банкови решения. Предлагаме им една по-дигитална и сложна банкова услуга, която сплотява преимуществата на онлайн и офлайн банкирането.

Поддържаме една от най-големите клонови мрежи в страната, с цел да осигурим персоналния контакт и консултиране, който клиентите в България към момента търсят. Същевременно развиваме интензивно всичките си цифрови канали, тъй като те са основата на банкирането на бъдещето и клиентите ни ги употребяват от ден на ден “.

В коментар във връзка обединяването с Банка Пиреос България тя акцентира, че то е основен миг и за Пощенска банка, която утвърждава позицията си на една от систематичните банки в страната, както и за финансовия бранш в страната като цяло.

„ Сделката е поредна смела стъпка напред, която потвърждава устрема ни да се развиваме и затвърждаваме лидерската си позиция и да сътворяваме най-хубавото потребителско преживяване...

Чрез консолидацията чакаме да се осъществят синергии, така наречен „ икономии от мащаба “, които ще ни разрешат да влагаме още по-фокусирано в по-добро обслужване, повече нововъведения и най-модерните артикули. Това е развой, от който всички заинтригувани страни печелят “, акцентира Петя Димитрова.

Пълното изявление на Петя Димитрова в влиятелното издание може да прочетете тук: https://www.europeanfinancialreview.com/petia-dimitrova-digitalisation-is-the-core-of-banking-of-the-future/, а в превод на Медия центъра на Пощенска банка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР