Петте досъдебни производства срещу лица от Чирпан, образувани вчера от

Петте досъдебни производства срещу лица от Чирпан, образувани вчера от ...

Петимата от Чирпан, нарушили карантината си, са се завърнали от чужбина .

Петте досъдебни производства срещу лица от Чирпан, образувани вчера от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора за нарушена карантина, вече се наблюдават от Районна прокуратура - Чирпан. 
Две от производствата са срещу двама мъже, на 33 и на 21 години, които се завърнали от Италия, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Те са нарушили задължителната карантина, като излезли пред домовете си в Чирпан и са разговаряли със свои познати.
Третото досъдебно производство е срещу 21-годишен мъж. Той се е прибрал от Испания и излязъл пред дома си, за да се срещне с близки. 
Другите две производства са за двама мъже, на 26 и на 27 години. Първият се завърнал от Германия, а вторият - от Англия. Те са напуснали домовете си и са се разхождали по улиците в квартала, в който живеят в Чирпан.
И петимата са предупредени да спазват ограничителните мерки и са върнати в домовете им от полицейските служители. Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура - Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. 
След влезлите в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение наказанието е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 26 март

Източник: actualno.com