Петте държави, разполагащи с ядрени оръжия, които са постоянни членки

...
Петте държави, разполагащи с ядрени оръжия, които са постоянни членки
Коментари Харесай

Путин настоя петте ядрени държави да не допускат "световна война"

Петте страни, разполагащи с нуклеарни оръжия, които са непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, би трябвало да работят върху общ метод, целящ попречване на международна война. За това настоя съветският президент Владимир Путин по време на годишното си послание пред Федералното заседание.

Путин посочи, че петте страни, непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Съединени американски щати, Китай, Русия, Англия и Франция - носят " специфична отговорност за обезпечаването на стабилно развиване на човечеството ".

Тези пет народи би трябвало да стартират да създават ограничения, ориентирани към обезвреждане на всевъзможни условия за международна война, и да разработят нови подходи за обезпечаване на стабилността на планетата, посочи съветският държавен глава.

По-рано този изрази " дълбока угриженост " поради неотдавнашното разгаряне на напрежението сред Съединени американски щати и Иран, което съвсем сложи двете страна на ръба на войната. Москва прикани всички страни да проявят въздържаност и да търсят дипломатически средства за деескалация на спора.

Говорейки за националната сигурност и най-новите придобивки във военния боеприпас на Русия, Путин съобщи, че Москва " не заплашва никого и не се стреми да наложи волята си " на други страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР