Петролно петно, дълго 10 км и широко над 1 км,

...
Петролно петно, дълго 10 км и широко над 1 км,
Коментари Харесай

Петролно петно от потънал италиански кораб се движи към френския атлантически бряг

Петролно леке, дълго 10 км и необятно над 1 км, се движи към френския атлантически бряг, откакто италианският товарен транспортен съд " Гранде Америка " се възпламени, прекатурна се и потъна във вторник на път от Хамбург за Казабланка, предадоха ДПА и Ройтерс.
 
Корабът, претрупан с към 2200 тона гориво, потъна на към 330 км от крайбрежния град Ла Рошел в Западна Франция. Фрегатата " Арджил " от английския кралски военноморски флот избави от водата в Атлантическия океан всички 27 души на кораба, които бяха принудени да го изоставен след експлоадирането на пожара в понеделник сутринта.
 
Френските управляващи оповестиха, че петното, движено от мощния западен вятър, може да доближи южния бряг на полуостров Бретан в неделя или понеделник. Те желаеха помощ от Европейската организация за сигурност на корабоплаването (ЕМСА) и подредиха на оператора на кораба - " Грималди груп ", да вземе присъединяване в попречване на замърсяването.
 
Френският министър председател Едуар Филип и министърът на околната среда Франсоа дьо Рюжи споделиха, че деликатно наблюдават обстановката. Париж изпрати в региона на потъването на кораба съдове за битка с морско замърсяване.
 
Представител на " Грималди груп " във Франция, потърсен от Ройтерс, отхвърли изказване по случая. Служители на компанията в Италия към този момент не могат да бъдат открити за коментар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР