Петролният танкер Stena Impero, собственост на шведската компания Stena Bulk,

...
Петролният танкер Stena Impero, собственост на шведската компания Stena Bulk,
Коментари Харесай

Иран може да освободи британския танкер още днес

Петролният танкер Stena Impero, благосъстоятелност на шведската компания Stena Bulk, арестуван от Иран в Ормузкия пролив на 19 юли, може да бъде освободен в неделя, осведоми шведската национална телевизия SVT, представена от TACC.
" Тази заран бяхме осведомени, че Stena Impero евентуално ще бъде освободен след няколко часа ", сподели ръководителя на компанията Ерик Хонел..
" Както ние разбираме, е взето политическо решение за освобождението на кораба. Надяваме се, че той ще може да си тръгне след няколко часа, само че не желаеме да допускаме нищо авансово. Искаме корабът да напусне иранските териториални води ", продължи Хонел.
Танкерът Stena Impero бе арестуван от Иран в отговор на ареста на иранския танкер в Гибралтар. Това внесе в допълнение напрежение в връзките сред Лондон и Техеран.
Англия изпрати военни кораби да съпровождат комерсиалните кораби под английски байрак в Персийския залив, с цел да обезпечат свободното им прекосяване през Ормузкия пролив.
Основният патрулиращ транспортен съд е фрегата HMS Montrose, който към този момент се намеси и попречи на три ирански катера да завземат английски петролен танкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР