Петролният пазар в рамките на азиатската търговия в понеделник се

...
Петролният пазар в рамките на азиатската търговия в понеделник се
Коментари Харесай

След значителния спад цените на петрола в понеделник стартират с ръст


Петролният пазар в границите на азиатската търговия в понеделник се възвръща след значителния спад през предходната седмица, което бе провокирано от запазващите се прогнози за свръхпроизводство.

Представителите на Ирак, Кувейт и ОАЕ се съгласиха с изказванията на Саудитска Арабия за това, че ОПЕК би трябвало да продължи запазването на добива на нефт с още шест месеца, в случай че има потребност от това. В допълнение министъра на енергетиката на ОАЕ Сухейл ал-Мазруи даде да се разбере, че е допустимо и в допълнение намаляване, при положение на опазване на свръхпроизводството в международен мащаб.

Както заяви в петък компанията за услуги в бранша Baker Hughes, броят на сондажните платформи в Съединени американски щати за предходната седмица са се нараснали с 10 броя, достигайки 883. Това е най-голямото нарастване от началото на ноември, като преди този момент две седмици поред имаше спад.

Цената на февруарския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран се покачва с 0,67 % до 53,82 $ за барел.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI за февруари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усилва с 32 цента или 0,7 % - до 45,91 $ за барел.

Според данните при предходната сесия Brent поевтиня с 0,53 $ или 0,98 % - до 53,82 $ за барел, а WTI с 0,29 $ или 0,63 % до 45,59 $ за барел.

За седмицата надлежно Brent се намали с 10,7 % до най-ниското равнище от 8 септември 2017 година, а WTI – с 11,4 % до минимума от 12 юли 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР