Петролният пазар реагира в понеделник на новините около заседанието на

...
Петролният пазар реагира в понеделник на новините около заседанието на
Коментари Харесай

Петролът стартира без съществени промени след увеличението в понеделник


Петролният пазар реагира в понеделник на новините към съвещанието на министерската мониторингова комисия на ОПЕК+, което се състоя в Баку и надлежно мина към покачване.

Според данните от търговията на 18 март цената на майския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличи с 0,38 $ или 0,57 % до 67,54 $ за барел.

Априлският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) нарастна с 0,57 $ или 0,97 % - до 59,09 $ за барел.

Тази заран цените на петрола се трансформират нищожно. Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран започва с покачване от 0,09 $ или 0,13 % до 67,63 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за април на NYMEX се усилва с 0,03 $ – до 59,06 $ за барел.

Както съобщи министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих, страните, членуващи в ОПЕК+ са близки до осъществяване на съглашението за ограничаване на добива на нефт до 90 %. Освен това, съгласно него би трябвало да бъде продължено съглашението по ограничаване на добива на нефт. Както разясняват специалистите, думите на министъра са засилили упованията за продължение на съглашението за ограничение на добива на нефт.

Страните по време на съвещанието си в понеделник взеха решение да отсрочат изключителното съвещание на срещата на ОПЕК+ на равнище министри от април за месец май, поради несигурността във връзка с доставките от Иран и Венецуела.

Играчите на пазара са в очакване на данните за запасите от горива в Съединени американски щати, като през днешния ден се чакат тези от API, а в сряда от EIA.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР