Петролният и газовият сектор може "да направи много повече" за

...
Петролният и газовият сектор може "да направи много повече" за
Коментари Харесай

МАЕ: Петролният сектор може да направи много повече за климатичните промени

Петролният и газовият бранш може "да направи доста повече " за отговор на климатичната рецесия посредством диверсификация в региона на възобновимите източници, които сега съставляват единствено 1 на 100 от вложенията на бранша, съобщи Международната организация по енергетика (МАЕ), представена от Франс прес.

"Секторът може да направи доста повече, с цел да отговори на опасността от климатични промени " се споделя в оповестен през днешния ден отчет на МАЕ. Независимо каква политика ще бъде призната от международната общественост климатичните промени ще станат по-лесно забележими и по-тежки през идващите години, което ще докара до по-голям напън за намиране на решения върху всички детайли на обществото.

"Тези решения не се намират в сегашната парадигма на петрола и газта ", се акцентира в отчета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Грета Тунберг: Климатичните промени са екзистенциално изключително състояние

МАЕ поучава развитите страни за енергийната им политика. Сега организацията предлага активността на бранша да се приведе в сходство с Парижкото съглашение за климата и предизвестява, че за това ще бъдат нужни "много по-сериозни промени " в вложенията на предприятията от бранша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР