Петролният гигант Royal Dutch Shell обяви плановете си да увеличи

...
Петролният гигант Royal Dutch Shell обяви плановете си да увеличи
Коментари Харесай

Shell увеличава дивидента си с 4% след силно представяне през третото тримесечие

Петролният колос Royal Dutch Shell разгласи проектите си да усили дивидента си на фона на по-добри от предстоящото финансови резултати за третото тримесечие, съобщи Си Ен Би Си.

 Англо-холандската компания регистрира поправена облага от 955 милиарда $ за тримесечието, приключило през септември. За същият интервал на предходната година компанията записва чиста облага от 4,77 милиарда $, до момента в който през второто тримесечие на 2020 година бе регистрирана поправена облага от 538 млн. $.

Този резултат е доста по-добър от прогнозата на анализаторите от Refinitiv, които чакаха чистата облага на компанията да доближи 594 млн. $ за третото тримесечие.

От Shell оповестиха, че е усилят дивидента си с към 4% до 16,65 цента за третото тримесечие на 2020 година и на годишна база отсега нататък.

Решението идва към шест месеца, откакто петролният колос намали дивидента си за първи път от Втората международна война насам на фона на фрапантният спад на цените на петрола поради рецесията с короанвируса.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР