Петролният бос Георги Самуилов - наричан от някои Жоро Инса

...
Петролният бос Георги Самуилов - наричан от някои Жоро Инса
Коментари Харесай

Според НСБОП петролният бос Жоро Самуилов, купил Общинска банка, бил някога лидер на ОПГ

Петролният необут Георги Самуилов - именуван от някои Жоро Инса и купил неотдавна 67, 64 % от капитала на Общинска банка, е бил водач на ОПГ. Това написа в Обвинителното умозаключение на НСБОП от 29. 09 от 2006 година, с което Фрог нюз разполага. Според въпросния документ, Самуилов, като притежател на компания „ Инса ойл “ ООД е управлявал проведена незаконна група с пет лица.
Години по-късно, след оправдателни присъди, Жоро Инса излиза изцяло чист от обстановката, тъй като обвиняванията отпадат.

Според антимафиотите от 14 декември 2004 година до 15 март 2006 година при изискванията на продължавано закононарушение, групата е подавала към данъчните погрешни данни за активността на компанията. Разследващите тогава са безапелационни, че размерът на заявените продажби на гориво и начисления към тях Данък добавена стойност не подхожда на действителния. НСБОП е пресметнала, че са укрити налози в размер на 3 462 092 лева

Същото е маркирано и в Заключителното разпореждане на службата, издадено против Стоилов и компания на 1 юни 2016 година На компанията е била осъществена и проверка. От нея излиза наяве, че страната е била ощетена от неплащане на данък в размер на 34 712 422 лева В ревизионния акт черно на бяло е маркирано, че от чужбина се внася суровина, за която се заплаща в пъти по-малък данък. Освен това се „ прави продажба, без съответното отразяване “. Има и още: „ Водена е счетоводна отчетност и обявление на погрешни условия в ежедневните информации “. Отбелязано е, че горивото е било тежко, а се е продавало като моторно. Посочено още, че всичко е било осъществено с предумисъл.

НСБОП стига до шокиращите изводи след невиждана по рода си акция през март 2006 година Под управлението на към този момент починалия ген. Ваньо Танов, антимафиотите влизат по едно и също време във всички петролни бази на „ Инса ойл “ в страната. Танов разпорежда чиновниците, които ще създадат замерванията за качеството на горивото, да бъдат от разнообразни краища на България, с цел да пресече възможните опити за корупция. Генералът избира да работи в миг, когато Самуилов е в чужбина. Смята по този начин да парира всички благоприятни условия за политически напън върху чиновниците на НСБОП и прокуратурата. До последния миг се е работило в цялостна нелегалност, с цел да не изтече информация.

Любопитното е, че за разлика от други полицейски акции по това време, които се отразяват шумно в медиите, за тази съвсем нищо не се споделя. Печатните и електронни издания резервират безмълвие. Тук-там се появява напълно нищожна информация. Фрог нюз откри, че в случай че сега през Google се потърсят детайлности за въпросната спецакция на НСБОП, няма да се открие нищо. Единственото, което подсказва, че Георги Самуилов е имал проблеми с правораздавателните органи са късите известия на самата компания, от които се схваща, че Самуилов е оневинен от съда по всички обвинявания.

Танов погва Георги Самуилов незабавно откакто става началник на Агенция „ Митници “ през 2009 година Според медийни изявления, обаче удря на камък, поради " политически " чадър на високо равнище от ГЕРБ. Издания означават, че петролният необут е спонсорирал Министерство на вътрешните работи и МО в първото държавно управление на Бойко Борисов посредством доставка на гориво.

От финансовият доклад на „ Инса ойл “ за 2016 година е видно, че сдружението е осъществило доходи в размер на 253 млн. лева Печалбата на компанията пък стига до 9 млн. лева Георги Самуилов има 12 компании, съгласно Търговския указател. През 90-те години на предишния век е бил финансов шеф в „ Мултигруп “. Прави усещане също, че Самуилов е един от обичаните предприемачи в пеевските медии.

Според източници на Фрог, същинският покупател на " Общинска банка " АД е признакът на модела КОЙ, въпреки това да е мъчно доказуемо поради офшорните специфики. Мотивите на корпулентния предприемач пък били не толкоз финансови, колкото опцията за практикуване на власт върху основни райони. През последните години " Общинска банка " АД е желан сътрудник за финансиране на доста български общини, най-много поради положителните кредитни условия, които им дава. Сред тези общини са такива като Велико Търново, Казанлък, Враца, Плевен и други.

Освен общините, от шанса да се финансират от " Общинска банка " АД се възползват и доста държавни предприятия и някои лечебни заведения. Като заемодател на основни общини и държавни предприятия, моделът КОЙ ще може да упражнява още по-голям напън върху изпълнителната власт, считат осведомени.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР