Петролните цени във вторник слабо се понижават след също така

...
Петролните цени във вторник слабо се понижават след също така
Коментари Харесай

Петролните цени остават под влияние на намаленото търсене

Петролните цени във вторник едва се намаляват след също по този начин слабия им растеж в понеделник. В последните седмици тяхната динамичност се дефинира основно от опасенията за закъснение на световния напредък и надлежно в търсенето на суровината.

Октомврийските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта се търгуват на лондонската борса по $58,36 за барел, което е с $0,21 под равнището им при закриването на вчерашната сесия. В понеделник тези договори леко нарастнаха - с $0,04, до $58,57 за барел.

Септемврийските фючърси за американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтиняват с $0,07 - до $54,86 за барел. В хода на вчерашната търговия те нарастнаха с $0,43, до $54,93 за барел.

Цените на петрола, които се намалиха с към 15 % за последния месец и доближиха седеммесечен най-малко предходната седмица, се стабилизират, въпреки и краткотрайно, означават анализатори.

Трейдърите се пробват да се опълчват на отслабващия растеж на търсенето, очаквайки редуциране на доставките на международния пазар, вследствие на намаляването на добива от участниците в пакта ОПЕК+. А по този начин също и на редуциране на производството и експорта на суровината от Иран и Венецуела, означават специалисти, представени от MarketWatch.

Анкетираните от Bloomberg анализатори считат, че запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се понижили 2,3 млн. барела. Преди това формалните данни на енергийното министерство ненадейно демонстрираха растеж на запасите от 2,4 млн. барела -първо повишение от 8 седмици насам. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР