Петролните цени днес бързо растат заради възобновяването на търговските преговори

...
Петролните цени днес бързо растат заради възобновяването на търговските преговори
Коментари Харесай

Петролът бързо поскъпна над $63 за барел

Петролните цени през днешния ден бързо порастват поради възобновяването на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и в очакване решенията от съвещанието на ОПЕК при започване на юли.

Августовските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта се търгуват в Лондон на равнище $63,28 за барел, с $1,46 над цената им от края на сесията през вчерашния ден. В сряда цената на тези договори поевтиняха с $0,32, до $61,82 за барел.

Юлските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса нарастват с $1,39, до $55,15 за барел. В хода на търговията в сряда тяхната цена спадна с $0,14 - до $53,76 заа барел.

Подкрепа за петролния пазар дадоха и данните за понижаване на запасите от суровината в Съединени американски щати. Енергийното министерство заяви за по-значително от плануваното редуциране на запасите от нефт и за ненадейно стесняване на стоковите запаси от бензин и други дестилати.

През предходната седмица стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати са се понижили с 3,11 млн. барела - до общ размер от 482,4 млн. барела. Тези от бензин са спаднали с 1,69 млн. барела, до момента в който анализаторите чакаха тяхното повишение дружно с другите дестилати от порядъка на 1 млн. барела.

Отслабването на $ на фона на променения звук на Федералния запас в посока намаляване на паричната политика също засилва търговията с нефт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР