Петролните фючърси задълбочиха срива си в сряда с оглед на

...
Петролните фючърси задълбочиха срива си в сряда с оглед на
Коментари Харесай

Американският суров петрол удари 17-годишно дъно

Петролните фючърси задълбочиха срутва си в сряда предвид на разпространяващата се пандемия от ковид, която принуждава от ден на ден страни да се окажат под обсада, като в това време Саудитска Арабия и Русия продължава да заливат света с нефт предвид на водената от тях ценова война.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през април се срутват с 9% към Щатски долар 24,40 за барел, достигайки най-ниски ценово равнище от средата на 2002 година

Последния път, когато петролът се търгуваше толкоз ниско, Китай едвам започваше своя напредък като една от водещите международни стопански сили, която накара през идващите години световното ползване на нефт да доближи рекордни стойности.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през май пък поевтиняват с 4,5% към Щатски долар 27,31 за барел, достигайки най-ниско равнище от началото на януари 2016 година

Паника на международните тържища поради ковид и срутва на петролните цени

"Нарастващите очаквания за фискални тласъци към този момент са смазани от краткосрочните терзания, свързани с търсенето на нефт. Европейският съюз удостовери рестриктивните мерки за пътешестване, а европейските автомобилни производителите започнаха да затварят краткотрайно своите фабрики, което би могло да сътвори спомагателни проблеми за нефтохимическата промишленост ", означи анализатор на основаната във Виена компанията JBC Energy, представен от Marketwatch.

Снощи администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп алармира, че се приготвя огромен по мярка подтикващ пакет от ограничения за 1 трлн. $ и даже повече, в това число и директни заплащания към американците, както и избавителни пакети за мощно засегнатите от ковид промишлености.

Федералният запас, откакто в неделя смъкна главната си рента съвсем до нулата (в диапазона 0,00%-0,25%), продължи да подхваща спомагателни ограничения за стимулиране, касаещи комерсиалните бумаги, за да се обезпечи пазарна ликвидност.

В старания да поддържат стопанските системи си, най-богатите страни в света са подготвени да провиснал трилиони долари, с цел да отслабят отрицателното икономическо влияние на пандемията от ковид, като в това време постановат все по-драстични обществени ограничавания, които не са виждани след Втората международна война.

Всичко това обаче не способства за унищожаване на суматохата на международните финансови пазари, в това число на петролните пазари.

Банката Goldman Sachs понижи фрапантно прогнозата си за цената на петрола Брент и към този момент чака тя да падне към $20 за барел през второто тримесечие на годината. Очаква се и стесняване на световното търсене на нефт с цели 8 млн. барела дневно до края на март и годишно стесняване с 1,1 млн. барела през 2020 година

Rystad Energy пък предвижда спад на годишна база с 2.8% или с 2,8 млн. барела на ден в световното търсене на нефт през тази година, откакто единствено седмица по-рано компанията очакваше понижаване на потреблението с едвам 600 хиляди барела.

Цената на петрола пада стремително

В същото време петролната ценова война сред Саудитска Арабия и Русия, която започва след провалените по-рано този месец диалози за координирани съкращения на производството се сринаха този месец, основава спомагателен мощен напън на пазара.

В сряда Кремъл уточни, че Русия би желала да види по-високи петролни цени от актуалните. Но министерството на енергетиката на Саудитска Арабия съобщи, че е дало насоки на националната петролна компания Aramco да продължава да доставя недопечен нефт в рекордни равнища от 1,23 млн. барела дневно през идващите месеци, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР