Петролните фючърси се търгува на най-високи ценови нива от март

...
Петролните фючърси се търгува на най-високи ценови нива от март
Коментари Харесай

Петролът нараства към най-високи ценови нива от март

Петролните фючърси се търгува на най-високи ценови равнища от март насам предвид на позитивните нови за успеваемостта на разработваните ваксини против ковид, които ускоряват инвеститорските очаквания за бързо възобновяване на стопанската система и на търсенето на нефт в международен проект през идната година.

Позитивна за днешния риск-апетит на финансовите пазари е и зелената светлина, която за пръв път даде сегашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския по отношение на формалното начало на преходния интервал сред неговата администрация и екипа на победилия го на изборите Джо Байдън, съобщи БНР.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през януари набъбнаха в ранния следобяд с към 1% към $46,70 за барел, което е най-високото ценови равнище от 6-и март насам, до момента в който аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт WTI се покачиха с 1,15% към $43,74 за барел, което е също най-високо равнище от 6-и мат.

Именно при започване на март имаше същински колапс на фючърсите на суровия нефт на фона на разразилата се по това време петролна ценова война сред Саудитска Арабия и Русия. Последвалото съглашение в границите на "ОПЕК + " обаче за рекордно редуциране на взаимните добиви с близо 10 млн. $ дневно оказа помощ за повишаването на петрола през идващите месеци.

Вниманието е ориентирано към идната среща на „ ОПЕК + “ в края на месеца (на 30-и ноември и 1-ви декември) на която се чака да бъде удължено за първото тримесечие на 2021 година актуалното съглашение за редуциране на производството с към 7,7 млн. барела, като не се реализира към този момент контрактуваното облекчение на това редуциране с 2,2 млн. барела дневно от началото на идната година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР