Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на

...
Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на
Коментари Харесай

Нещо невиждано се случва на петролните пазари след паниката на борсите

Петролните фючърси се намаляват с над 2% по време на търговията във вторник, защото инвеститорската суматоха на международните фондови тържища се отрази отрицателно и на пазарите на първични материали.
 
Януарските фючърси на петрола вид брент се намаляват с 2,22% към 65,30 $ за барел, а аналогичните фючърси на американския лек недопечен петрола - с 2,34% към 55,90 $ за барел, отправяйки взор към техните значими дъна надлежно от 64,61 и от 54,90 $, достигнати седмица по-рано (на 13-ти ноември), написа Блиц.
 
Подновеният спад на цените на петрола е реалност макар предстоящото от мнозина решение за понижаване на добивите с до 1,4 млн. барела на ден на идната на 6-и декември срещата на " ОПЕК + ".

 
Петролните фючърси не престават да се търгуват с към 25% под достигнатите върхове от началото на октомври, като зад това внезапно понижаване на цените на черното злато стоят опасенията за закъснение на световния стопански напредък и респективно на потреблението на нефт през идната година, както и мощното увеличение на добивите и на доставките на недопечен нефт от Съединени американски щати.
 
Шефът на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол съобщи по време на конференция в Норвегия, че петролните пазари са навлезли в невиждан интервал на неустановеност, дължащ се на геополитическата неустойчивост.
 
" Навлизаме в невиждан интервал на неустановеност на петролните пазари. Ето за какво е извънредно значимо Норвегия да бъде благонадежден снабдител на петрол и газ ", означи Фатих Бирло, представен от Ройтерс.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР