Петролните фючърси се понижават по време на търговията в понеделник,

...
Петролните фючърси се понижават по време на търговията в понеделник,
Коментари Харесай




Петролните фючърси се понижават по време на търговията в понеделник, парирайки голя



Петролните фючърси се намаляват по време на търговията в понеделник, парирайки огромна част от положителния ценови растеж в края на миналата седмица, който беше предизвикан от постигнатото от водещи производители съглашение за редуциране на добивите от началото на януари 2019-а година.

В петък вечерта страните - производителки на нефт от формата " ОПЕК + " се договориха за сумарно редуциране на добивите с 1,2 млн. барела дневно, което да влезе в действие от 1-ви януари следващата година и да продължи минимум шест месеца. Членовете на ОПЕК, отпред със Саудитска Арабия, ще лимитират производството с общо 800 хиляди барела по отношение на октомврийските равнища на рандеман, до момента в който техните значими сътрудници, отпред с Русия, се ангажираха със сумарно редуциране от 400 хиляди барела дневно.

Новината в петък за постиганото съглашение изстреля в началото петролните цени нагоре с към 5%, преди фючърсите на петрола вид Брент с доставка през февруари 2019-а да приключат деня с покачване от 2,7% към 61,70 $ за барел, а януарските фючърси на американския лек недопечен нефт - с 2,2% към 52,62 $ за барел.

Въпреки че контрактуваното от " ОПЕК + " понижаване на добивите евентуално ще способства за известна стабилизация на петролните цени, съгласно редица анализатори и търговци то няма да е задоволително, с цел да ликвидира петролния дисбаланс сред търсене и предложение (петролния излишък) през идната година предвид на оставащите в действие опасения за закъснение на международния стопански напредък и респективно на потреблението на значимата енергийна суровина.

В поддръжка на тези опасения бяха оповестените през уикенда много слаби данни за китайския импорт и експорт през ноември. Според Китайската митническа администрация растежът на износа се забави внезапно през ноември до едвам 5,4% на годишна база от 15,6% през октомври и упования за покачване с към 10%, до момента в който китайския импорт набъбна с едвам 3,0% след покачване с цели 21,4% през октомври и прогноза за нарастване с 14,4 на 100. Това внезапно закъснение на китайския импорт и експорт като че ли удостоверяват отрицателния резултат от комерсиалната война със Съединени американски щати върху втората по мощ международна стопанска система.

По-рано през днешния ден бяха показани и извънредно слаби данни за държанието на японската стопанска система, съгласно които Брутният вътрешен продукт на четвъртата по мощ международна стопанска система се сви през третото тримесечие с 0,6% по отношение на предходното тримесечие и с цели 2,5% на годишна база, отбелязвайки най-рязко стесняване от второто тримесечие на 2014-а година.

Това, както и оставащото в действие напрежение на международните финансови пазари, способства за днешно намаляване на цените на черното злато. Фючърсите на петрола вид Брент се намаляват с 1,65% към 60,65 $ за барел, отстъпвайки от петъчния двуседмичен връх към 63,58 $ за барел. Януарските фючърси на американския лек недопечен нефт пък се намаляват с 2% към 51,50 $ за барел, откакто тяхното по-рязко повишаване в петък вследствие на решението на " ОПЕК + " се ограничи до 54,14 $ за барел - малко под ценови връх от началото на декември към 54,46 $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР