Петролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия. Инвеститорите

...
Петролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия. Инвеститорите
Коментари Харесай

Напрежението в Близкия Изток ескалира, цените на петрола скачат

Петролните фючърси нарастват за трета поредна сесия на търговия. Инвеститорите наблюдават деликатно ескалиращото напрежение в Близкия Изток и оставят на назад във времето мощното повишаване на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати.

Информацията за евакуиране на личен състав от Ирак от страна на Съединени американски щати, Германия, Холандия и Англия предвид на опасения за спор с Ирак ускори терзанията за допустимо нарушение на доставките на недопечен нефт от Персийския залив, съобщи БНР.

Заместник-министърът на защитата на Саудитска Арабия Халид бин Салман пък упрекна през днешния ден Иран, че е наредил офанзивите с дронове против две помпени станции на петролопровод в кралството. Фючърсите на петрола брент с доставка през юли нарастват с 1,25% към 72,75 $ за барел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт нараства с 1,16% към 62,90 $ за барел, запазвайки възходящото си ценово придвижване за трети следващ ден на търговия.

Според анализатори на Citigroup, петролът вид "Брент " наподобява е подготвен да пробие през горната граница на ценовия диапазон сред $70 и $73, който беше в действие от началото на месец май, защото растящото напрежение в Персийки залив продължава да тревожи вложителите.

Поскъпването на черното злато е реалност макар оповестеният през вчерашния ден отчет на Енергийната осведомителна организация, показващ мощен растеж на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати с 5, млн. барела през седмицата до 10-и май, до момента в който упованията бяха за тяхно намаляване с 1,4 млн. барела.

В същото време обаче солидният напредък на пазарите на акции на Уолстрийт за трета поредна сесия на търговия оказва спомагателна поддръжка за инвеститорския риск-апетити и на стоковите тържища, в това число при търговията на петролните фючърси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР