Петролен танкер, свързван с израелски милиардер, е бил ударен край

...
Петролен танкер, свързван с израелски милиардер, е бил ударен край
Коментари Харесай

Напрежение в Персийския залив: Петролен танкер бе ударен от дрон

Петролен танкер, свързван с израелски милиардер , е бил ударен край крайбрежията на Оман от дрон с бомба. Нападението е осъществено нощес на фона на растящо напрежение с Иран , заяви Асошиейтед прес, базирайки се на основан в Близкия изток чиновник по защитата, поискал да остане неизвестен.

Британската военна организация в района, която следи корабоплаването „ Юнайтед кингдом марин трейд оперейшънс “ сподели за АП, че „ знае за случая и сега той се проверява “.

Служителят разпознава нападнатия морски съд като „ Пасифик зъркон “ – плаващ под либерийски байрак петролен танкер. Той е под ръководството на основаната в Сингапур „ Източнотихоокеанска корабна компания “, благосъстоятелност израелския милиардер Идан Офер .

Въпреки че никой не е поел отговорност след нападението, съмнението незабавно падна върху Иран, показва АП.

Иран е атакувал петролния танкер край крайбрежията на Оман с дрон, сходен на употребяваните от Русия в Украйна. Това съобщи израелски представител , представен от Ройтерс.

Танкерът е понесъл минимални вреди по корпуса си, няма ранени измежду екипажа или приключване на нефт от товарното поделение, обявиха от ръководството на корабната компания.

Техеран и Израел са въвлечени в дългогодишна война в сянка в Близкия изток и против свързвани с Израел плавателни съдове в района се правят офанзиви с дронове.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР