Петролът в сряда съществено вдигна цената си след съобщението за

...
Петролът в сряда съществено вдигна цената си след съобщението за
Коментари Харесай

Петролът тръгна надолу след вчерашния скок. Рекорден спад на запасите в САЩ

Петролът в сряда значително подвигна цената си след известието за рекорден от 2016 година спад на запасите от суровината в Съединени американски щати. Августовските договори за сорта Brent на борсата ICE Futures в Лондон подскочиха с $1,44 (2,21%) - до $66,49 за барел. Цента на американския пример WTI на борсата NYMEX се подвигна с $1,55 (2,68%), достигайки $59,38 за барел.

В началото на търговията в четвъртък цената на петрола се успокоява и умерено се намалява.

Brent през днешния ден сутринта поевтинява с $0,31 (0,47%) - до $66,18 за барел, а цената на WTI спада с $0,33 (0,56%) - до $59,05 за барел.

Вчерашният скок на цените бе провокиран от формалните данни на енергийното министерство на Съединени американски щати за спад на стоковите ресурси от суровината през предходната седмица с цели 12,79 млн. барела. Преди това Американският институт за петрола заяви за понижаване на запасите със 7,55 млн. барела.

Освен това добивът на нефт в Съединени американски щати през предходната седмица се е съкратил със 100 хиляди барела - до 12,1 млн. барела в денонощие.

В същото време напън върху петролния пазара оказва заявката на президента Тръмп за евентуално въвеждане на спомагателни мита върху вноса на артикули от Китай. Това ще стане, в случай че по време на срещата на двамата водачи в Осака не бъдат реализират прогрес по комерсиалните договаряния.

" План Б " се състои в това, че ние ще прибираме от Китай милиарди долари всеки месец и все по-малко ще търгуваме с тях ", съобщи Тръмп в изявление за тв канала Fox. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР