Петролът в сряда, 18 октомври продължи да поскъпва след публикуването

...
Петролът в сряда, 18 октомври продължи да поскъпва след публикуването
Коментари Харесай

След повишението в сряда, цените на петрола остават стабилни


Петролът в сряда, 18 октомври продължи да нараства след публикуването на данните за намаляването на запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица. Своята роля за повишаването на $ оказаха и новините от Ирак.

Цената на декемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в късните следобедни часове в сряда доближи до 58,10 $ за барел (повишение от 0,38 на сто). В рамките на търговията цената на Brent доближи даже до 58,5 $ за барел, само че след това спадна до 58,2 $ за барел.

Петролът вид WTI с доставка за ноември в границите на търговията на Ню-Йоркската борса NYMEX прибави в късния следобяд към цената си нови 12 цента, като доближи 52,00 $ за барел. В рамките на търговията WTI даже доближи до 52,31 $ за барел, само че след това още веднъж се намали - до 52,04 $ за барел.

В четвъртък сутринта, 19 октомври цената на декемврийския контракт за Brent на лондонската борса остава без основна смяна и се търгува на равнище от 58,14 $ за барел.

Котировката на WTI за ноември понижава, макар че при старта не бе регистрирана основна смяна. В ранните часове на NYMEX, вид WTI остава на равнище от 51,99 $ за барел.

Според данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт през предходната седмица в страната са спаднали с 5,73 млн. барела. Данните се оказват по-ниски от предстоящите от Американския институт за нефт (API) от 7,1 млн барела, само че повече от предстоящите от специалистите 3,2 млн. барела.
Натоварването на нефтопреработващите фабрики в Съединени американски щати е спаднала с 4,7 процентни пункта.
Нефтодобивът през предходната седмица пък се е свил с рекордните 11,3%, или 1,07 млн. барела дневно до 8,406 млн. барела дневно в резултат на урагана „ Нейт “, което е и най-ниското равнище от месец май 2014 година
Вносът на нефт в това време е намалял със 134 хиляди барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР