Петролът в понеделник стартира със спад на цените на петрола,

...
Петролът в понеделник стартира със спад на цените на петрола,
Коментари Харесай

Цените на петрола изтриват частично печалбите от предходната седмица

Петролът в понеделник започва със спад на цените на петрола, след забележителния скок през предходната седмица резултат на решенията на страните от ОПЕК+ за в допълнение ограничаване на добива на нефт.

Както бе обявено, страните от ОПЕК+ в последния работен ден от предходната седмица (петък) реализираха съглашение за ограничение на добива на нефт от 1 януари 2020 година с 500 хиляди барела дневно в допълнение към към този момент настоящото съглашение за ограничаване от 1,2 млн. барела дневно. Саудитска Арабия поема обвързване за ограничение на добива на петрол посредством нарастване на квотата си с още 400 хиляди барела дневно. Новото ограничаване ще работи до края на месец март 2020 година, като страните от ОПЕК+ се схванаха за осъществяване на идващото съвещание на 5 и 6 март, на което ще се вземе решение дали се стопира със договорката, или ще бъде продължена.

Стойността на февруарския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 64,10 $ за барел, което е с 0,29 $ или 0,45 % под цената при затварянето в границите на предходната сесия. Според данните от търговията, в петък фючърсът нарастна с 1 $ или 1,58 % - до 64,39 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI на NYMEX поевтинява с 0,35 $ или 0,59 % -58,85 $ за барел. При затварянето в петък цената на контракта бе 59,2 $ за барел, увеличавайки се с 0,77 $ или 1,32 % спрямо предходната сесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР