Петролът в понеделник се повиши съществено поради напрежението в Близкия

...
Петролът в понеделник се повиши съществено поради напрежението в Близкия
Коментари Харесай

Петролът стартира с несъществено изменение на цените


Петролът в понеделник се увеличи значително заради напрежението в Близкия Изток. Според данните от търговията на 22 юли цената на септемврийския контракт за нефт вид Brent на борсата ICE Futures се усили с 0,79 $ или 1,26 % и при затварянето бе 63,26 $ за барел.
Августовският фючърс за петрола вид WTI на NYMEX нарастна с 0,59 $ или с 1,06 % - до 56,22 $ за барел.
Тази заран петролът започва със едва изменение на цените.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 63,31 $ за барел или с,005 $ повече от цената при затварянето при предходната сесия.

Фючърсът за петрола вид WTI за септември на NYMEX нараства с едвам 0,03 $ – до 56,25 $ за барел.

Като съществена причина за продължаващото макари несъществено покачване наблюдаващите на пазара показват обстановката в Близкия Изток и в частност прихващането на английски танкер от Иран. Министърът на външните работи на Англия Джереми Хънт от своя страна сподели в понеделник, че Лондон е подготвен да предприеме по-строги ограничения във връзка с Иран, в случай че Техеран не освободи арестувания танкер.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви за въвеждане на наказания против китайската компания Zhuhai Zhenrong и и нейният общоприет шеф поради нарушение на глобите свързани с импорт на ирански нефт.

Както разясняват наблюдаващи световните опасности се усилват, само че към този момент цените се задържат и при тях няма основна смяна, заради подозренията за увеличение на търсенето на нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР