Петролът ускори темповете на повишение, основно заради данните за понижение

...
Петролът ускори темповете на повишение, основно заради данните за понижение
Коментари Харесай

Петролът сорт Brent прехвърли 80 долара за барел


Петролът форсира темповете на покачване, главно поради данните за намаляване на запасите от нефт в Съединени американски щати и новите опасения, свързани с геполитическото напрежение в Близкия Изток и на Корейския полуостров. От значение са и сигналите за твърдата позиция на Европейски Съюз във връзка с Иранското нуклеарно съглашение и комерсиалните наказания на Съединени американски щати.

Котировката на контракта за юли за петрола вид Brent трансферира въпреки и за малко равнището от 80 $ за барел за пръв път от ноември 2014 година

Според данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт в страната за седмицата, завършваща на 11 май са спаднали с 1,4 млн. барела, до 432,4 млн. барела.

Котировката на фючърса за юли за петрола вид Brent в обедните часове се покачиха на Лондонската борса ICE Futures до 80,18 $ за барел. Малко след 14 часа търговията продължава да е покрай равнището от 80 $ – 79,91 $ за барел.

Петролът вид WTI за пръв път от три години и половина се усили до над 72 $ за барел, като към 14 часа продължава да е държи високо равнище – 72,11 $ за барел, или растеж от 0,86 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР