Петролът сорт Brent във вторник успя да надхвърли нивото от

...
Петролът сорт Brent във вторник успя да надхвърли нивото от
Коментари Харесай

Brent мина границата от 66 долара за барел


Петролът вид Brent във вторник съумя да надвиши равнището от 66 $ за барел за пръв път от 11 юни 2015 година и в ранните вечерни часове растежът продължи. Анализаторите на пазара свързват това с новините за гърмеж на нефтопровод в Либия.

Според данните от търговията във вечерните часове цената на мартенския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се усили с 2,32 % - до 66,80 $ за барел.

Цената на февруарския фючърс за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 2,24 % - до 59, 81 $ за барел.

Във вторник денем бе взривен нефтопроводът в Либия преминаващ сред пристанищата Ес Сидер и находището Мардаа. Взривът, по първична информация е дело на терористичната формация Ал Кайда. Анализаторите незабавно свързаха това със задаващ се проблем с доставките.

Новините от Либия взеха превес пред положителните новини, свързани с предстоящото възобновяване на работата на нефтопровода Forties в Северно море. Forties обезпечава доставка на нефт от 85 залежи в Северно море и през него се придвижват към 450 хиляди барела нефт дневно. Нефтопроводът бе затворен на 11 декември за ремонт, поради видяни пропуквания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР