Петролът продължава да поскъпва във вторник след въвеждането от САЩ

...
Петролът продължава да поскъпва във вторник след въвеждането от САЩ
Коментари Харесай

Рискът Венецуела вдигна петрола над $79 за барел

Петролът продължава да нараства във вторник след въвеждането от Съединени американски щати на нови наказания против Венецуела, което усили опасенията, че доставките от тази страна в близко време могат да се съкратят.

Цената на юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се увеличи с $0,21 - до $79,43 за барел. В понеделник контрактите нарастнах с $0,71 (0,9%) - до $79,22 за барел.

Стойността на американския пример WTI с доставка юни на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се повиши с $0,26 - до $72,5 за барел. През вчерашната сесия цената на тези договори се увеличи с $0,96 (1,35%) - до $72,24 за барел, най-много от 26 ноември 2014 година.

В неделя президентът на Венецуела - Никола Мадуро бе избран отново на поста си. Властите в Съединени американски щати считат, че изборите не са били свободни и почтени. Президентът Тръмп в понеделник разгласи възбрана за жителите на Съединени американски щати да правят всевъзможни покупко-продажби с скъпи бумаги на венецуелското държавно управление и следените от него компании.

Експерти се притесняват, че американските управляващи могат да вкарат наказания и във връзка с петролния бранш на Венецуела, което ще докара до задълбочаване на рецесията в бранша и редуциране на износа на нефт от страната.

Шефът на Международната организация по енергетика Фатих Бирол в понеделник уточни евентуалното намаляване на добива на суровината във Венецуела един от основните опасности за пазара в околните месеци.

Добивът на нефт във Венецуела може да падне под 1 млн. барела на денонощие в скоро време спрямо априлското равнище на произвеждане от 1,5 млн. барела на денонощие, означават специалисти от сектора.

В същото време данните за положението на запасите от суровината в Съединени американски щати, които ще излязат в сряда, могат да отчетат тяхното намаляване през предходната седмица. Наблюдатели, интервюирани от организация Bloomberg, правят оценка съкращаването на запасите в порядъка на 2 млн. барела./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР