Петролът поскъпва във вторник след вчерашния срив на цените. Междувременно

...
Петролът поскъпва във вторник след вчерашния срив на цените. Междувременно
Коментари Харесай

Петролът компенсира част от вчерашния ценови срив

Петролът нараства във вторник след вчерашния срив на цените. Междувременно котировките на суровината не престават да са под мощен напън заради по едно и също време увеличение на предлагането и спадащо световно търсене.

Според мнението на Бен Лакък от петролния търговец Trafigura пред Bloomberg TV, при международен рандеман от към 100 милиона барела дневно, една пета от този размер в действителност никой не се нуждае. За да се приведе баланс в пазара в да стартираме процеса на " заличаване " на непотребното предложение, цените би трябвало да паднат до 10 $ за барел, споделя специалистът.

Цената на майските фючърси за суровия нефт вид Brent на борсата в ICE Futures Лондон през днешния ден сутринта е 23,04 $ за барел, което е с $0,28 (1,23%) по-ниско от равнището при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията в понеделник фючърсите се сринаха с Щатски долар 2.17 (8.7%) - до Щатски долар 22,76 за барел. Като в даден миг цената на тези договори падна до $22,02 за барел.

Майските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) в същото врема нарастват 0.97 $ (5,33%) до Щатски долар 21.16 за барел. При приключването на търговия в понеделник цената им се срина с 1,42 $ (6,6%) - до 20,09 $ за барел.

От началото на март цената на двете международни марки недопечен нефт се намали с над 50 %.

Анализаторите на Bank of America утежниха прогнозата за междинните цени на петрола за настоящата и идната година. Прогнозата за Brent е понижена до 37 $ за барел през 2020 година и 45 $ за барел през 2021 година. Цените за WTI, съгласно обновената прогноза, ще бъдат надлежно 32 и 42 $ за барел.

Влошена е също по този начин прогнозата на капиталовата банка за световното търсене на нефт. Очаква се рекорден спад на потреблението. Експертите предвиждат, че търсенето на нефт ще спадне с 12 милиона барела дневно през второто тримесечие на 2020 година и със 4,5 милиона барела дневно приблизително за годината. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР