Петролът поскъпва във вторник с около 2%, като фючърсите на

...
Петролът поскъпва във вторник с около 2%, като фючърсите на
Коментари Харесай

Петролът Брент поскъпва обратно над 100 долара за барел

Петролът нараства във вторник с към 2%, като фючърсите на петрола Брент още веднъж се търгуват над 100 $ за барел, парирайки част от ценовия спад през последните дни след информации за известно разхлабване на строгите ограничаващи Covid ограничения в китайската столица Пекин.

Вчерашното предизвестия на ОПЕК, отправено към представители на Европейски Съюз, че е невероятно увеличение на добивите, което да компенсира възможните загуби на съветски петролни доставки при налагане на ембарго, също способства за днешното повишаване на черното злато.

Фючърсите на петрола Брент и на американския лек недопечен нефт WTI нарастват с към 2% надлежно към 100,50 и към 96,50 $ за барел, откакто по време на търговията в понеделник те се намалиха с по 4% към близо едномесечни ценови дъна.

В същото време ОПЕК предизвести след снощна среща във Виена с представителите на Европейски Съюз, че към 7 милиона барела дневно съветски нефт могат да бъдат изгубени за международните пазари при възможни наказания (европейски ембарго на вноса на съветски петрол) и че сходна загуба не може да бъде обезщетена от останалите водещи производителки.

Срещата беше инициирана от Европейския съюз, защото единният блок е в развой на разискване на шести пакет от наказания по отношение на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, който може и да включва налагане на ембарго на Европейски Съюз по отношение на вноса на съветски нефт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР