Петролът поскъпва в сряда заради информацията за намаляване на американските

...
Петролът поскъпва в сряда заради информацията за намаляване на американските
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре. Ще реагира ли ОПЕК+ в подкрепа на цените?

Петролът нараства в сряда поради информацията за понижаване на американските стокови ресурси, както и заради упования, че страните от пакта ОПЕК + могат да подхващат ограничения за поддръжка на цените на суровината.

Цената на мартенските фючърси за сорта Brent на борсата ICE Futures в Лондон през днешния ден сутринта до 8:00 по московско време е $6019 за барел, което е с $0,68 (1,28%) по-висока от цената при затваряне на предходната сесия. В хода на търговията във вторник тези договори нарастнаха с $0,19 (0,32%), до Щатски долар 59,51 за барел.

Аналогичните фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) в това време нарастнаха с $0,57 - до Щатски долар 54,05 за барел. До края на вчерашната търговия цената им стана $53,48 за барел, което е $0,34 (0.64%) по-малко по отношение на миналата сесия.

Според данните на Американския институт за нефт (API), оповестени във вторник, стоковите ресурси в страната през предходната седмица са спаднали с 4,27 милиона барела.

Официалният отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати по отношение на положението на енергийните запаси ще бъде оповестен по-късно в сряда. Експертите, интервюирани от Bloomberg, осреднено предвиждат понижение на запасите през предходната седмица с 1,29 милиона барела.

Тези данни на API ненапълно отклониха вниманието на търговците от разпространяването на пневмонията в Китай, породено от новия ковид. В допълнение, медиите оповестяват, че страните участнички в пакта ОПЕК+ могат да удължат периода на съглашението за ограничение на добива.

Според източници на Reuters, OPEC+ може да обмисли опцията за по-значително понижаване на производството, в случай че разпространяването на ковид докара до внезапен спад в търсенето на нефт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР