Петролът поскъпва в началото на търговията в понеделник, парирайки част

...
Петролът поскъпва в началото на търговията в понеделник, парирайки част
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след изявление на Саудитска Арабия

Петролът нараства при започване на търговията в понеделник, парирайки част от ценовия си спад, регистриран през предходната седмица, откакто през уикенда енергийният министър на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих съобщи, че ОПЕК и останалите огромни производители като Русия могат да намерят способи за продължение на тяхното съдействие във връзка с съществуващите индустриални ограничавания и след края на 2018-а година.

Ние не би трябвало да ограничим нашите старания в границите на актуалната година. Трябва да приказваме за по-дълга рамка за нашето съдействие, уточни той в неделя пред кореспонденти преди среща на Комитета на Организацията на страните експортьорки на нефт в столицата на Оман. Посланието на ОПЕК към света би трябвало да бъде, че това съглашение е нещо, което ще остане в действие ", добави енергийният министър.

Така Халид ал-Фалих, което е де факто водачи на ОПЕК, насочи най-ясният на този стадий апел към 14-те членове на картела и 10-те нечленуващи съдружници, в това число Русия, да продължат с политиката за поддръжка на петролните пазари и през 2019-а година. Трябва да се има поради, че цените на петрола се покачиха от към 45 $ за барел през юни 2017-а година към и даже над 70 $ за барел месец по-рано този месец посредством най-много на съглашението за понижаване на международното произвеждане на нефт с към 1,8 млн. барела на дни (близо 2% от международното петролно производство).

Неговото изказване оказа помощ за известно повишаване на петролните фючърси при започване на днешната търговия, като тези на петрола вид брент с доставка през март нарастват с 0,36% към 68,89 $ за барел, а фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари се покачват с 0,35% към 63,63 $ за барел.

По този метод петролът се пробва да лимитират част от ценовия спад през предходната седмица, когато фючърсите на американския лек недопечен нефт се намалиха с към 1,5%, а на петрола вид брент - с 1,8%, отбелязвайки най-солидни загуби надлежно от началото на декември и от началото на октомври 2017-а година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР