Петролът поскъпна в азиатската търговия на фона на оптимизма, че

...
Петролът поскъпна в азиатската търговия на фона на оптимизма, че
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия

Петролът нарастна в азиатската търговия на фона на оптимизма, че Фед ще намали тази седмица водещата си рента за първи път от над 10 години, което ще поддържа икономическия напредък и търсенето на нефт в най-големия консуматор на " черно злато " в света, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 33 цента или с 0,5 на 100 до 64,04 $ за барел, откакто прибави 0,4 % при предходната сесия.

Американският лек недопечен нефт увеличи котировките си с 30 цента или с 0,5 на 100 в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса до 57,17 $ за барел след повишаване с 1,2 % през вчерашния ден.

Двудневното съвещание на комитета по парична политика на Фед ще стартира по-късно през днешния ден, като упованията са централната банка да намали водещата си рента за първи път от разгара на финансовата рецесия преди над десетилетие.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че малко намаляване на лихвата " не е задоволително ".

Продължават да будят терзания рисковете за петролното предложение, защото се резервира напрежението към Ормузкия пролив, през който минала към една пета от международния нефт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР