Петролът поскъпна днес в азиатската електронна търговия на фона на

...
Петролът поскъпна днес в азиатската електронна търговия на фона на
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в азиатската търговия

Петролът нарастна през днешния ден в азиатската електронна търговия на фона на очакванията, че ОПЕК ще свие доставките и поради новия оптимизъм за комерсиално съглашение САЩ-Китай, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 28 цента или с 0,5 на 100 до 62,56 $ за барел, откакто през вчерашния ден поевтиня с 9 цента.

Американският лек недопечен нефт увеличи котировките си също с 28 цента или с 0,5 на 100 до 57,05 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. Вчера този вид намали котировките си в края на формалната сесия с 0,6 на 100.

Възходящата наклонност на петролния пазар се породи, откакто през вчерашния ден ОПЕК разгласи в ноемврийския си отчет, че чака търсенето на черно злато да спадне през 2020 година.

Редица анализатори разясниха, че това поддържа тезата, съгласно която ОПЕК+ ще резервира рестриктивните мерки в добива, които бяха въведени в поддръжка на спадащите цени на петрола, съобщи Българска телеграфна агенция

Днешният оптимизъм на петролните пазари бе подбуден и от изказването на икономическия консултант на Белия дом Лари Къдлоу, който през вчерашния ден съобщи, че Съединени американски щати и Китай се доближават до комерсиално съглашение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР