Петролът поевтинява в сряда за трета поредна борсова сесия. И

...
Петролът поевтинява в сряда за трета поредна борсова сесия. И
Коментари Харесай

Цената на петрола пак слезе под $52 за барел

Петролът поевтинява в сряда за трета поредна борсова сесия. И след съвещанието на техническия комитет на участниците в пакта ОПЕК+ вложителите се съмняват в цялостното съблюдаване на отговорностите по редуциране на добива и резултата върху балансирането на пазара.

Слабостта на $, оставащ на многомесечни минимуми, ненапълно сдържа още по-голямо намаляване на петролните котировки. В тази посока някаква роля изигра и известието, че Саудитска Арабия ще редуцира експорта си в Азия с към 10 на 100.

Цената на октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта спада с 21 цента - до $51,93 за барел.

Котировките за американския пример WTI с доставка септември на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се намаляват с 14 цента - до $49,03 за барел.

Във вторник петролът вид Brent поевтиня с 23 цента (0,4%), до $52,14 за барел, а WTI - с 22 цента (0,5%), до $49,17 за барел.

Реалността е такава, ОПЕК няма никакви принадлежности, с цел да обезпечи съблюдаването на петролните квоти на своите членове. Картелът живее с този проблем към този момент доста години, означават наблюдаващите.

През юли експортът на суровината от ОПЕК доближи връх. И освен поради не участващите в съглашението за редуциране на добива Либия и Нигерия, а и поради неспазването на договореностите от редица участници в пакта.

Сега трейдърите чакат данните за положението на запасите в Съединени американски щати. Оценката на анализаторите е за спад на комерсиалните ресурси с 2,1 милиона барела през предходната седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР