Петролът поевтиня въпреки блокадата на най-големият тръбопровод за нефтени продукти

...
Петролът поевтиня въпреки блокадата на най-големият тръбопровод за нефтени продукти
Коментари Харесай

Петролът поевтиня въпреки блокирания тръбопровод в САЩ

Петролът поевтиня макар блокадата на най-големият водопровод за нефтени артикули в Съединени американски щати, съобщи Блумбърг.

Цената на един барел от сорта брент се намали с 0,82% до 68 $, а на американския лек недопечен нефт с 0,83% до 64 $.

Причината за това са отрицателните предварителни упования от следващия отчет на потреблението на нефт на ОПЕК,  който вложителите чакат, с цел да решат накъде ще поеме цената на петрола.

Междувременно от компанията, която ръководи тръбопровода „ Колониал “ оповестиха, че доставките ще бъдат възобновени до края на настоящата седмица. Дейността на тръбата, с която се доставят 45% от всички петролни артикули по Източното крайбрежие на Съединени американски щати, бе спряна в петък, откакто хакерска група DarkSide направи успешна  офанзива и настоя за откуп от 2 млн. $. В противоположен случай хакерската група ще разгласява 100 мегабайта информация, източена от сървърите на компанията.

Вчера от DarkSide ненадейно се извиниха за провокирания срив на доставките, като оповестиха, че не са целили да навредят на обществото, а само да изкарат пари от откупа. Въпреки това към този момент има следствие за популацията от тяхната офанзива – някои бензиностанции започнаха да привършват запасите си от гориво. Щатът Северна Каролина разгласи изключително състояние.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР