Петролът поевтиня днес в азиатската търговия, следвайки загубите на фондовите

...
Петролът поевтиня днес в азиатската търговия, следвайки загубите на фондовите
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня през днешния ден в азиатската търговия, следвайки загубите на фондовите пазари и откакто през вчерашния ден нарастна с близо 1 %. Съединени американски щати регистрираха по-голямо от предстоящото нарастване на запасите си, само че вероятността за по-значителни пониженията на добива на ОПЕК и съюзничките му ограничиха спада на котировките, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, поевтиня с 31 цента или с 0,52 на 100 до 59,39 $ за барел в утринната сесия.

Американският лек недопечен нефт с доставка през декември намали цената си с 43 цента или с 0,79 на 100 до 54,05 $ за барел. Вчера завърши търговията с ноемврийските фючърси при цена 54,16 $ за барел.

Американските ресурси от недопечен нефт са се нараснали с 4,5 милиона барела до 437 милиона барела през седмицата, завършила на 18 октомври, съгласно данните на Американския петролен институт. В същото време анализаторите чакаха те да набъбнат с 2,2 милиона барела. Днес по-късно министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще разгласи своите данни за запасите от нефт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР