Петролът от еталонните световни марки във вторник сутринта умерено се

...
Петролът от еталонните световни марки във вторник сутринта умерено се
Коментари Харесай

Пазарът не вярва на пакта ОПЕК+. Петролът остава $60 за барел

Петролът от еталонните международни марки във вторник сутринта умерено се повишава. Инвеститорите се съмняват в успеваемостта на ограниченията от пакта ОППЕК+ за редуциране на добива и чакат данните за запасите в Съединени американски щати.

Февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures при започване на днешната търговия нарастват с $0,02 - до $59,99 за барел. В понеделник тяхната цена се намали с $1,7 (2,76%) до $59,97 за барел.

Стойността на американския пример WTI с доставка през януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) се повишава с $0,13 (0,25%) - до $51,13 за барел. В хода на вчерашната търговия тези договори поевтиняха с $1,61 (3,06%), завършвайки сесията на равнище $51 за барел.

Експерти по петролния пазар, включително анализаторите на Goldman Sachs и Morgan Stanley, като цяло положително посрещат решенията на ОПЕК+ да се намали добива с 1,2 млн. от октомврийското му равнище на денонощие от началото на идната година.

Но сътрудниците им от Citigroup означават, че такава мярка ще поддържа цените и ще предизвика растеж на добива в Съединени американски щати, което още веднъж може да докара до опазване на остатъка в предлагането на петролния пазар. Те считат, че в случай че петролните цени скочат до $70-75 за барел и производството на суровината в Съединени американски щати внезапно се усили, както и износа на нефт и петролни артикули, участничките в пакта още веднъж би трябвало да се спогаждат за редуциране на добива.

Енергийното министерство на Съединени американски щати в сряда ще разгласява формалните данни за положението на запасите и производството на нефт в страната. Анкетираните от Bloomberg наблюдаващи, считат, че те са спаднали през предходната седмица с 3,5 млн. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР